[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
push push push
派d守水塘既上前線
題外話
畫面靚真係有用
賣慘賣道德高地先攞到最多資源

其實烏軍冇想像中咁 well behave
不過俾澤仔壓咗落嚟
烏克蘭自己有生產一種小型無人機, 專係用嚟收集情報, 今次戰爭應該用咗超多呢啲小型無人機收集情報之後精準打擊. 呢啲無人機嘅體積好細, 大概就係模型飛機咁上下size, 雷達應該搵唔到, 只能夠靠步兵用步槍或者機槍摧毀.
Syria 啲人話俄軍永遠都係打咗婦孺庇護所先
真係生番嚟
永遠都唔會俾歐洲接納
又偽裝十字車
又騎劫醫院做據點
一單仆街過一單
有拜登開地圖乜都睇到
我覺得高估咗美軍喺呢場戰事嘅參與程度
美軍最多幫手睇動向
精準打擊點都係自己睇返
一個正常既軍部, 都會考慮contingency, 失敗左之後點處理,
戰爭成本要用幾多, 工廠係咪補充得切.....結果? 軍部乜都無做, 或者鳩做,
根本係痴撚線.
我諗開地圖一定有嘅, 不過即時性一定唔高, 例如有一個補給車隊正在由A點去B點.
去到前線, 好大機會係前線人員用無人機, 甚至附近嘅市民通水, 攞到最即時同準確嘅位置, 先至可以做到咁精準打擊
老人痴呆, 你原諒佢啦
白羅斯拉咗 800 個示威者
喺差館俾人拳打腳踢

https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1503645559562948610?t=KRyq_Hs7lXqMIvfWNAkiVA&s=19
所以依個先係世界最新打法

依家唔係二戰,

全球既人都有接受一定程度教育

一個人既考量唔單單係糧食同弱肉強食

俄方錯係太多不切實際既借口,不斷改開戰原因
大多數市民=佢自己
識玩喎,學晒中國好朋友D野,改個名就搞掂晒
BJ好波 淨係呢樣已經保得住個位.
JB就.....
俾人炸嗰間劇院
據報有 1500 人喺入面
勁多𡃁仔

https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1504165541354917888?t=wZJefEgqSFgyWPx804S0Yg&s=19
黑海艦隊可能淆底
原來班俄狗捉市長都係想用嚟交換戰俘啫,都好,希望其他嘅都可以安全冇事出番嚟
沙地當然唔妥敗燈,反石油工業,要追究皇子殺人責任同公開9/11文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞