[親生仔] Google Pixel 討論區 (78)P6再苦等更新

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
咁耐都fix唔到應該係6硬件缺陷啦
點解pixel 6 d apps咁大食?
之前用過咁多Android機都唔係咁

有冇人update到最新beta version後,用speaker講電話時,突然個電話好似freeze左咁有好大聲既長鳴
今朝講講下電話俾佢嚇L死
冇beta都試過
反正都外掛
寧願貴少少用Qualcomm modem
巴打有冇解決方法
買咗咁耐,第一次有長鳴
之前都只係成日斷線嘅bug
外國有啲人都話部機完全冇network connectivity問題
都唔知係硬件定軟件出事
我咁耐都係試過一次
嗰陣都係收線再打返俾對面
解決方法我都冇 之後都冇出現過 所以都冇理到
reddit啲人都係話updtae咗最後beta ver.就出現
我諗又要等下次beta
p5 update咗 直頭hide埋個network standby
似乎唔想畀人check p6個standby倒水問題
你del左啲app嘅data同cache咪細囉剩係wtsapp tg呢啲media都唔知佔幾多位啦
6 Pro 12L beta 3 行左兩間鋪都用唔到Google Pay
但開app又無warning嗰啲
Google Pay 入面 「設定感應式付款」係咪全tick?
全部有tick
前幾日都仲用到

拍部機埋去個terminal嗰陣係有反應的
但load一陣就話fail
諗住一陣試下add過張卡睇下點
5年LG機情況危殆
想轉會pixel
但係見6咁多投訴係咪買5A更稱心
有冇人更新完3月update之後slpit screen有問題
佢唔識番番去一個screen
P6用戶每日問候Google老母全家
當年nexus 6定nexus 4都試過,等左成代android version先fix到
6a都係用tensor,即係三叔U同modem,會有咩改善
咁係咪5/5a好啲
因為用鳩通U,穩定同接收係理論上都好過6嘅

我用4XL,無用過5/5a,你可以問下其他巴打
就size黎講我會揀5 有90hz mon U比a系機好 電又算大 U都算慳電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞