[親生仔] Google Pixel 討論區 (78)P6再苦等更新

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
network standby 繼續係到
我今日下晝更新咗, 連登app 正常返, 但係出咗個大問題: 講電話時有收訊息既音效, 仲要係一秒一下, 直到永遠. 上reddit 、官網爬文都見到有類似既事, 但係冇人有解決方案, 只有workaround (開住DND mode 都唔響). 有冇ching 都係咁中招?
yes, no problem
部5a跌完變黑Mon 但長按power有震,指紋都有震
終於有時間update部機
都唔知應該嬲定喊好 Inception咁嘅樣
連登 app唔加pin鎖就無問題
之前喺Google pay度remove咗第一期tap&go消費劵張master card,依家加唔返張新卡入去,有冇人知道點樣處理?
張舊卡呢? 唔係跟acc既咩
之前換電話就remove咗,依家tap&go更新咗新卡資料俾我,然後諗住喺google pay登記,但唔得
換埋電話號碼?
之前最後一期就有轉電話號碼,今次冇轉
個tap&go 唔係跟電話號碼咩
用返同一個號碼入, 應該會出返黎 https://www.tapngo.com.hk/chi/cvs.html
今朝講電話全程用藍芽耳機,未發現有事。
我都係Google pay話card type not accepted
可能tap and go同Google pay未傾好
用iphone即刻得
打去tap and go好過Google pay揾鬼答你
可能係MON排線鬆左
我個情況用唔用藍芽耳機都係有同樣問題
啱啱用type C(pixel3跟機)免提講咗一個鐘意話,完全無事
啱啱試咗無問題,我都係remove咗張卡,班垃圾話再派嗰陣再裝返app,但張卡過期,所以add唔到

啱啱再睇已經update咗日子做10/22,跟手都係撳撳撳,收個sms,搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞