[親生仔] Google Pixel 討論區 (78)P6再苦等更新

1001 回覆
9 Like 4 Dislike

check吓google photo呢個option係咪jpg+raw,係嘅話轉返jpg only睇吓解唔解決到。
熄左機,有冇快速開相機的捷徑方法?
熄左mon
Double click power
原來gesture有

想要有double tap screen off
換launcher pixel原生無呢個功能

未用過Amazon ,見佢話免運費,想知點買最抵玩
買sold and ship by Amazon 先最抵
似乎可遇不可求

非sold by Amazon的賣家信唔信得過?

btw,有啲賣家4a仲貴過5a
係咪有分解鎖版同無鎖版?定係都係一樣?

見樓上話有無鎖版點解要買解鎖版,但我只係search到呢條link

https://www.amazon.com/Google-Pixel-5G-Factory-Unlocked/dp/B09DV93S9K/ref=mp_s_a_1_3?keywords=google+pixel+5a&qid=1648971378&sr=8-3
原來etopia賣30xx
pixel 5a
有冇人係用3HK?
唔知點解琴日開始部6 Pro成日話我No sim card insert
有時Reboot過就冇事
但冇耐又嚟過
然後我插另一張abc Mobile就完全冇事
3HK嗰張插其他機又冇事㗎喎
其實應唔應該對p6a p7 有期待想換咗部p2 好耐一直未有心水, google好似唔對電話市場上心
住香港就應該玩埋依兩三年就係咁先
用唔到5G個影響應該會愈來愈大
日水快門聲有冇得解決?
我用6仔,最多都係講緊電話經過死位先會斷線,跟住即刻都會變返lte,然後就可以重新打電話
裝 gcam app解決
部pixel 4a用唔到ok google ,voice match個啲set好晒都唔得
有冇巴打都係咁?
我而家用傷殘人士嗰個option 去熄mon
部6仔更新完用唔到pantone個無線充電
又係已連接,非充電中
舊野先啱啱用老母d yuu積分換
Pixel 3 打算轉 Pixel 6 Pro
用跟機條USB-C線係咪可以完美clone?即係連login都唔洗從頭入過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞