[親生仔] Google Pixel 討論區 (78)P6再苦等更新

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
一嘢掃過去,真係好爽
有無人用連登lag?
有冇人用esim? 想加多張數據sim , 但唔知用唔用到
掃到最盡再click空白位/gesture bar
過幾日先有ESIM
所以我依家整唔到GSM only
不過聽你咁講即係主要上網果張係esim就得
睇其他an機po好似都係個app更新完出事
跟手再掃一轉
有無巴打更新完個恆生同匯豐app login唔到
pixel 4 xl
6Pro,啱啱嘅3月update,恆生,東亞,中銀都無問題
6 Pro啱啱update完,好似順左同指紋快咗啲啲。Hsbc app都用到
我部p6p無update 要點先有
你係咪on beta version?退出左個beta version先,就會收到OTA update
唔好直接quit, 有機會push個洗機patch俾你

12L Beta 3: 直接sideload ota,跟住先退,唔會洗機
QPR Beta 1: 唔洗機無得搞
直接quit係一定wipe data
不過如果唔識flash/ sideload就要直接quit,冇得揀
上youtube都好多片教點樣sideload/ flash
QPR3落3月係downgrade
應該要unlock bootloader 先得

12L beta 3 sideload ota就好簡單,跟教學做就得,不過都要有電腦先做到
震動真係弱咗
問多句,ESIM果張係你主no.?
我諗緊係主no.轉ESIM,副就用實體卡
更新咗12L之後啲apps時不時都冇得向上掃出返home screen,一係成部機lag咗,一係佢去到recent apps跟住直接block咗個gesture出唔返去,但係左右掃又得restart咗幾次個bug都仲喺度

有冇人都有咁嘅情況?
間唔中一兩次,好似an 12之前都會咁
通常去notification 開settings之後kill返上一個app就搞掂
更新完個bug嘅觸發率仲頻密過之前,淨係今日已經發生咗超過4次睇嚟要等下一個update了
p6p update三月更新前
連登app更新後都force close,重裝後正常返
今日三月更新後都連登app都無問題,正常順。
用咗一日,感覺慳電咗同指紋認証快咗
我又無咁密 可能一個月一兩次咁
有無留意到通常係用緊咩app先會咁?
有好多非Google嘅apps都發生過,不過自呢次update以來最勁嘅係WhatsApp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞