[親生仔] Google Pixel 討論區 (78)P6再苦等更新

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
試過晒 換埋機試都唔得
btw thanks ching

有冇ching幫到我 想死
或者試下關左機用火酒抹下個port. 可能銹食左少少?
我5同6pro都唔得
都唔得
咁ching點解決
developer options入面有得揀插咗USB個action係充電定係自動開folder入資料
google 一下有人提過 windows 10 21H2 connect 唔到,但21H1 可以。唔知關唔關事。
有冇6pro巴打用手機訊號上網長開vpn久唔久會連唔到上網?(有訊號,熄咗vpn之後即刻上到網,之後再連番vpn又冇問題,然後等下一次再係咁)

試過幾隻vpn都係咁,但我連wifi嘅時候又未試過有咁嘅事情發生
樓主唔記得moon貼pin
Moon貼報告 & 拎機溫馨提示:拎機開箱一定要拍片(出事時同CS嘈可能有用)

12月更新後mon貼報告(集思廣益,引用回覆講下你用緊嗰個牌子)

夾到指紋
1. Hoda UV貼
2. Hoda玻璃貼 非uv 參考成功率: 9/10
3. Spigen Neoflex 軟貼
4. 犀牛軟貼
5. Devilcase 電競霧面
6. ASPRO UV貼
7. 寶狼 UV貼 參考成功率: 6/10 「重新set過幾次"後有 9/10, 可能要大力少少」
8. 樂天zero 膠貼 參考成功率: 100% 「手指濕左水就要多幾次」

夾唔到指紋
1. Aircase UV貼 參考成功率: 3/10
2. GOR全屏 參考成功率:0
3. 寶狼全膠玻璃貼 參考成功率: 60%-70% 「set 過都係一時得一時唔得」
留名

無啦啦有女聲

p3第一次收到啲咁嘅嘢
無啦啦叫
嚇撚死
嚇死
我部4a完全收唔到
P6pro收唔到
nexus 5都收到

但pixel 6收唔到
我嚇到重開機 ...
p5
4a 收唔到x2
Apps and noti...>>>Advanced>>>>>>wireless emergency alerts
原來一早閂咗
same..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞