[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
https://youtu.be/LyrKvZ97bUk?t=1982
大概 33:00 都分析得唔錯
正常各部隊就應該會有datalink
空軍嘅話應該有埋敵我識別碼
29:30 講友軍識別系統
其實講真
啲大公司嘅制裁都係俄人中伏
除非真係有心迫俄人反普
我知我off topic 但係我想講我15分鐘前差啲死
明顯好多主力部隊仲停喺二戰時代水平,邊有會個個部隊都有datalink同IFF(俄國冇咁有錢廿萬大軍裝哂IFF),佢哋好多部隊仲係用緊unencrypted analog通訊,全世界都聽得一清二楚
點解會係backlash, 明明大家都係咁諗
亦係最少傷亡局勢降温嘅好方法

Senator Lindsey Graham on Thursday said somebody in Russia should “step up to the plate” and “take this guy out,” referring to President Vladimir Putin. Graham faced swift backlash from fellow Republicans. https://t.co/TJcMo0SZ6G
乜事
喺外國中左武肺 住緊隔離酒店 頭先去左浸浴10分鐘 一起身black and White vision抖唔到氣 個視覺好似啪左藥咁 直接無力跪左喺浴缸
嘩,浴缸有水㗎喎⋯⋯
係 我宜家仲係驚到仆街
快快手返上床抖下啦
烏軍捱多兩日 7/3睇下閪京係咪又要震怒
戰情膠著?
咁就睇下各國支援烏克蘭物資詳解
https://youtu.be/IZSBFyu9vPk
塞爾維亞人係歐洲會扮自己係俄佬
要保重要保重啊
如何在朝鮮生活
尋日中左武肺,情況急轉直下,連post 都追唔到

想問問依家咩戰況?

我最update 係到16000志願軍準備出發、烏東俄佬同南方連線,烏東的烏軍被包圍
題外話,係咪坦克裝咗javelin cage標槍就打唔入
其實俄佬啲火炮都係七八十年代設計
睇醫生?問下專業意見好喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞