[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
成日笑普京9up
轉頭呢到就講f系志願軍
講緊國內徵兵呀
始終可以無恥到正規軍當志願軍真係得支共只此一家
人係正規軍
但裝備一定係用黎烏軍有既野
仲要偷完識揸個機師一定係烏克蘭人。 前排澤仔召兵,駐日大使館一開始話邀請自衛隊,轉頭都del post, 唔想做得咁出面。

但你出動到F系列,我真係唔知點同你兜
冇Military background 唔會過到武官面試,烏軍依家冇時間train新仔。
有就有,但無正規軍既重型武器同戰機,得d單兵武器,好難壓到場
反而退左役個班美軍真係有實戰經驗 但俄軍火力勁過阿富汗
蘇聯解體果陣莫斯科連麵包都買唔到

沙俄滅亡就係軍隊嘩變
真係要睇歐盟同美國送咗咩
但係德國D頭盔同過期野就算啦
支共果時係咪都係正規軍d裝出晒,之後話志願軍咁無恥?不過佢地到而家都係咁。

俄佬同白俄比人Ban冬殘奧,係到話咩俄羅斯一直都無參加奧運,參加既係ROC,點解要將兩者拉埋一齊,我心諗都on9...... 中國足協不代表中國一樣
其實都無咩選擇啦,剩係可以送d 19 蘇式戰機,仲要而家又話唔送。
美軍d大兵一直想同俄軍切磋好耐

但依家等到俄軍彈盡糧絕,餓到連槍都未必攞得穩先隊人一刀,d美軍志願兵應該會覺得有d勝之不武
唔難理解軍方會反對
始終你1換1唔知要換到幾時
同蘇系轉美系都要時間重新訓練
俄史不容收手 每次一收就收自己屁
ey你老母 你媽s了
正路分析, 起碼冇提乜9大縱深

烏軍縮係大城市, 又或係分散係大平原鄉下去伏擊俄軍, 專打後勤, 唔同你係大平原打大集團運動戰陣地戰, 咁烏軍冇所謂嘅野戰主力擺出嚟, D戰機同S-300晨早分散匿係後方, 俄軍大軍團同空軍根本搵唔到對手攻擊, 烏軍冇理由以弱對強仲去晒冷咁蠢

所以俄仔一開波炸晒烏軍D基地/機場就冇下文, 而家就狂炸久攻不入嘅城鎮, 浪費珍貴嘅導彈同火力

烏軍早幾年係烏東同克里米亞衰過鑊勁, 呢兩年俄仔日日喊打喊殺, 一早就有晒war plan去應付俄仔嘅大形地面入侵, 強弱懸殊下收埋兵力, 避免大戰決戰去保留實力, 打城鎮戰遊擊戰特久戰, 拖得就拖先有一線生機

俄仔當然知道自己嘅優勢係軍力強大同缺點係冇錢冇民意, 加上睇唔起烏軍嘅裝甲同空軍兵力, 所以一開波就以為可以速戰速決, 佔領基輔嚇走烏克蘭政府同成立偽政權, 點知而家原定嘅戰略目標失敗, 但要強攻基輔又唔夠兵力, 搞到連波羅的海嘅駐軍都要急調南下

打基輔隨時變為史大林格勒2.0, 玩圍城隨時變長春/列寧格勒2.0, 面對重防嘅基輔, 俄仔冇損失十萬大軍嘅決心都唔使諗

D友成日話俄仔搵新兵做炮灰去消耗烏軍, 但係D坦克裝甲車SAM同MRLS同彈葯燃油全部都係錢, 仲有部隊中下層軍官同NCO呢D帶隊嘅骨幹死一個少一個唔係咁易補充

如果強推基輔北面塞緊車嗰班友去攻城, 畀你成功佔領基輔但打光晒呢10萬大軍, 到時西方嚟嗰16000志願軍+NATO神裝+敗登嘅祈禱+烏克蘭空軍, 都可以推返俄仔出烏克蘭
屌你老母講返烏克蘭啦
nmsl
咩原理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞