[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
俄羅斯普京輸唔起場仗 戰場又向屋企門口
反正行唔到plan A 速決戰決
而家咪轉plan B 大城市圍而不戰 斷補給 慢慢打 慢慢消磨烏軍鬥志 有條件慢慢打

反正北約出錢出物資但唔出力
再等多1,2星期西方新聞又會慣左冷淡左
焦點就去左其他新聞到
唔讓子彈飛下先民意唔會逆轉

不過d美國人係咪well informed 個後果
其實支那解放軍比人睇既只係得面果浸

即係佢表面有10支飛彈,係得2支識飛其餘8支係得個殼。

點解會咁,因為d軍費通常比人落曬格
非洲佬買得幾多
歐洲都係咁
之前話捐飛機但個個都縮
因為本身廿架諗住捐十架都ok
點知原來得十架仲飛到
好多連烏克蘭喺邊都未知
要多謝Zelensky團隊,真係有堅持才有盼望
Biden呢d老油條政客只睇民調做事,所以只要儲夠民意,唔係話冇可能
都唔洗真係做,講話要諗吓都應該嚇一嚇到俄佬
有英文字幕

連登都淡左啦
Is the Russian Air Force Actually Incapable of Complex Air Operations?
https://rusi.org/explore-our-research/publications/rusi-defence-systems/russian-air-force-actually-incapable-complex-air-operations
啲專家跌晒眼鏡
都唔係既,仲有中國d牌子可以食,可以用
香港公務員水平
翻工等放工
郁d詐胃痛
宜家中國變契哥
最近已經上唔到熱門
近日好多時都搵唔番個post
套劇youtube有齊
Netflix 香港區無
烏克蘭仲有無得救
俄羅斯d盧布跌成咁,真係重有人上前賣命?
國家命令,冇得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞