[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
你以為越後生越識諗,其實而家中國係越後生,越小粉紅
點解俄羅斯洗得好差?
好多運動員明星都撐第二邊
d普通市民又日日示威
俄佬攪RT係用嚟洗對家嘅腦?做得好失敗吓
原來真係成幅牆都係制
歐洲有撚呢個膽,送戰機都比普京屌,話咁同宣戰無分別,之後即刻話我地自己都唔夠飛機,唔送住
不EY
唔係台灣人用多咩
事實真係得
都吹唔脹美國架
中國人本來有奴性,呢個定律黎,同埋俄羅斯又唔封FB唔封Youtube
Rt 除咗睇佢閱兵同埋觀艦儀式直播之外正常都唔會睇 個個都知道係俄羅斯官方喉舌 冇可能信
屌,無話唔得,但假設普京唔射核彈就係,佢而家就係小小野唔順眼都想射,所以先無禁飛區,如果佢無核彈,早就比人推到海參崴啦
舉國體制運動員好多愛普力
人地話大陸就大陸啦

我都廢事再嘈落去
赫爾松 係咪已經淪陷左
外國成班垃圾小粉紅
未但包圍左加放緊平民走
屌,去得外國,都係貪二。
當然喜歡有特權的制度
即係都差唔多
只有現在50-60年代出生 果班 大學生 清醒

90 00後好紅
直頭狂炸嘅預告

普京唔想自己戰爭罪行同人道危機加深
做呢個step叫烏平民好快走
包括基輔都係
人走晒先正式狂炸加斷水斷糧

之後會見到狂炸包括空襲
到時大家會明 俄係咪真係所謂拎唔到制空權
澤仔套劇第一季都講,我地d官係烏克蘭政府貪返黎d錢,就係送d仔女出國讀書,所以出得外國d仔女邊可能唔紅
普京係仆街獨裁
但俄羅斯社會係俾支那開放好多
可以上fb, youtube, 唔影響到佢政權既任你示威,普通人屌鳩普京都無問題,當然d 有影響力既屌就唔得
在冬季殘奧會的開幕式直播中,當國際殘奧委員會主席帕森斯(Andrew Parsons)提到正在發生的俄烏戰爭、呼籲和平時,中共央視直接掐斷了同聲傳譯,連手語解說都被同時中斷,明確表達了中共當局針對俄烏戰爭的立場。
只識呢啲小動作
後生既俄人同歐洲人成日往來 思維差別無咁大 普京依家果套完全係冷戰思維 不合時宜既民族主義

RT台最勁既地方係咩語言都有 包括德國RT台 法國RT台….叫做幫普京增加曝光率同強人形象 成唔成功就你自己諗
咁實有d係,但係網球嗰幾位一定唔係啦
仲有一堆NHL嗰d
大陸我真係唔覺得有一個會企大陸對家
停火比平民撤離城市咋
搬F系俾人偷普京又信嘅話,不如擺埋核彈俾烏克蘭偷嚟做核地雷

普京傻姐唔係蠢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞