[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
朝鮮航空
外匯卷
黑市交易外國貨
用USB裝netflix片
有方法知到全局基本上易打幾倍
https://t.me/warupdatesdailygr

follow呢個channel,日日都有戰區update

吞左烏克蘭之後安托諾夫設計局都可以收返黎

我最重要係希望
如果話俾你知你過幾日就要死
你會放棄做任何嘢
打架平民私家車仔, 5條友全部生還, 側面睇其實俄仔都好廢吓

如你係俄仔潛入前線無人區嘅偵察小隊, 會唔會隨便向低價值平民目標開火去暴露自己? 唔驚畀烏軍埋伏追擊?

浪費咁多火力都打唔死目標畀人走甩咗, 有個記者背後中咗一彈但畀件避彈衣救咗一命, 感覺話似畀人打咗拳咁, 證明俄仔遠距離開火, D子彈射到咁遠穿透力衰減, 正路你捱咗一彈會受晒子彈動能成個人仆街兼無氣瞓底一陣先識郁, 但個女記者仲行得走得, 全身而退
但係 Google 個 Transparency Report 仲見到有俄國嘅traffic

https://transparencyreport.google.com/traffic/overview
俄羅斯戰略都變左, 從來都唔係精兵打頭陣, 係先用新兵燒對家力量, 再用火炮打圍城心理戰, 最後先精兵進場清場

二戰, 甚至蒙古時期以來都係咁打
橋唔怕舊, 反正人民條命唔值錢
賤命國係咁
中國打一樣咁嘅打法
FF係正常 但係你話一次skirmish可以teamkill左九部坦克同四部APC就真係離譜
可能真係無線電都冇
師兄中過流彈未?未中過唔好亂up
利申: 中過
裏面既亞速營係俄佬其中一個頭號目標
應該都係會被團滅
我覺得唔出奇,烏雞偷得太多俄軍坦克,見到自己坦克唔肯定係唔係隊友
佢如果有心既 佢攞多幾架mlrs鳩炸 炸到個core為止都得
邊有度多精兵, 只有老兵同新兵, 成支軍隊唔會全部都係ranger/seal/SAS

新兵主要係conscript, 即係D 18-20歲嘅細路, 一般bootcamp出嚟再服役一年多D就退役, 呢D兵仔都係Private, 即係所謂炮灰

老兵就NCO同Officer, 一個連100-150人里, 通常只有10-20人, 呢班友先係所謂嘅專業軍人, 當兵係一份工同事業

全世界軍隊都係以老兵帶新兵, 美帝上年係阿富汗機場撤僑時被人肉炸彈炸死嘅Marine都係班18-22嘅新兵嚟, 82/101空降師有幾多係服役唔夠一年嘅新兵? 咁佢哋算係精兵定炮灰?

你新兵訓練同支援做得好, 有盡責同經驗老到嘅NCO帶隊, 上級嘅戰術同指揮得宜, 最緊要係老兵新兵上下一心有堅定係戰意, 咁新兵都可以係精兵

而家俄仔損失慘重, 唔係兵嘅問題, 新兵同士官軍官一齊團滅, 呢個係成個戰術同指揮出咗問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞