[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
清無野呀嘛 補充多d水份先
浸浴舒服d都明但好番d先啦
而家俄佬消息俾big tech 封鎖
剩係得返烏軍J news 睇到
睇唔到戰爭全局
東同南
南部有支突擊軍 bypass Mykolaiv 沿公路向北走
冇消消息
現代戰爭,資訊戰都係一種
但冇人知會唔會做成訊息盲點

其實我有不安,變成超巨型同溫層,同我哋之前有啲相似。。。
問題俄方都無咩real news比你睇
https://twitter.com/new27brigade/status/1499917185317097473?s=21

雪糕國出轟炸機

但好似比羅馬尼亞
仲未入基輔市中心

俄佬
烏軍news好多都係報喜不報憂
Mariupol 圍城,烏東,烏南戰況好多時都無咩消息
但形勢又唔樂觀
同埋成日有「普京精神狀態唔好」、「俄軍得幾日糧」呢類根本無法證實既news瘋傳
同我地之前係幾似
唔咁講 驚烏軍頂唔到幾日
面對強幾十倍嘅俄軍
你都要比d希望人
佢 fake 又好點都好
正如個時文匯大公都大部份 fake
起碼睇到佢 up 咩同估下佢想點
而家係 total darkness

係我地場外花生友先比較想知道全局啫
唔通日日同國民講隔離座城俾人打到仆街你地好自為之咩
好好彩咁都走到
打仗知全局好難㗎
指揮官都未必知哂
唔好咁貪心
...話唔定將來香港都係咁
好快
烏東被圍城, 停水停電斷網, 打到飛起, 敵軍未退你無法打掃戰場, 點上網爆料?

就算你有starlink, 成區得你一度有信號出入, 一定畀俄佬locate到你嘅信號源, 然係再畀粒巡航導彈你嘆吓

如非必要你都要會隨便開starlink, 開機仲要係打遊擊快閃咁開, 減少便俄佬定位狙擊嘅機會
不斷更新/烏克蘭民宅遭炸毀 100人被埋在瓦礫堆下

布甸,落地獄啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞