[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
啱啱醒
知己知彼百戰不殆
佢而家係對住班記者呢射, 唔係亂9咁打嘅流彈

我都係
2,3日前都包左 依家玩長春圍城
部份俄軍部隊開始北攻
對平民黎講係壞消息
而家驚核電廠爆, 唔單止係畀炮火直擊, 仲會驚炮火破壞廠區嘅support system搞到核反應爐冇咗水冷降温而爆

福島個反應爐唔係畀海嘯沖爛/毁於地震, 而係海嘯破壞咗外圍嘅冷卻系統先從內部爆出嚟
諗漏左哩點 btw agger
行唔到,又驚比人炸。
得閒又得改下路線。
啲路又爛。
有心嘅,擺支槍指住堆operator,迫佢哋熄咗個safety procedure,咁實得㗎
啲蘇聯時期嘅武器
依家唔清幾時清
我會選擇賣俾非洲佬
踢左俄國出UN可能有啲機會
諗諗下其實幾個邪惡軸心國家都夠玩內循環,再加埋非洲國家,個比例分分鐘仲大過全球民主國家
1984入面d戰爭都係用來消耗過多既社會產能
布甸狗去咗邊?
其實要core melting只要整壞個冷卻系統就得
⚡️可口可樂和達能宣布退出俄羅斯市場。

🇺🇦烏克蘭在線
⚡️Kěkǒukělè he dá néng xuānbù tuìchū èluósī shìchǎng.

🇺🇦Wūkèlán zàixiàn
❗️扎波羅熱核電站是我們的!

扎波羅熱地區 Energodar 市扎波羅熱核電站的管理權在烏克蘭手中

與此同時,俄羅斯人控制著核電站的周邊。

🇺🇦烏克蘭在線
❗️Zhā bō luó rè hédiànzhàn shì wǒmen de!

Zhā bō luó rè dìqū Energodar shì zhā bō luó rè hédiànzhàn de guǎnlǐ quán zài wūkèlán shǒuzhōng

yǔ cǐ tóngshí, èluósī rén kòngzhìzhe hédiànzhàn de zhōubiān.

🇺🇦Wūkèlán zàixiàn
拜登稱不排除禁俄國石油入口美國
美國與伊朗接近達成恢復核協議 美媒指關鍵能否在恐怖名單除名
禁俄佬石油,解禁伊朗石油?
歐盟出兵先叫轉動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞