[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
出面咁大霧,係咪開始WW3
金磚四國 聽過未 人地合作開
體諒下啲五盧布仲活喺蘇聯霸權年代
以前成個華約任佢擺佈巧威威架嘛點知大家會敢膽走
Bloomberg啱啱有個核電廠嘅expert上嚟講嘢
話Zaporizhzhia個design同Chernobyl甚至福島都唔同
個reinforcement shell係厚好多,可以擋到飛機撞落嚟
佢話(唔係我話) 就算爆,一定唔會10x Chernobyl,1x都唔會
個safety factor爭太遠,Chernobyl同福島係1970起,Zaporizhzhia係1980開始,爭呢十年個technology係爭好遠
普天之下 莫非王土

普京唔單止當佐自己係希特拉,依家仲要倒退到當佐自己係沙皇,朕要點就點

去死吧普京!
Crisis + N

China 🇨🇳
Russia🇷🇺
Iran🇮🇷
Serbia 🇷🇸
India 🇮🇳
Syria 🇸🇾
North Korea 🇰🇵

咁都唔代表賤種俄要係度咁樣炸
1980嘅設計夠唔係用嚟頂2020嘅炮火啦
係穩陣d
蘇聯貨叫做好過支那貨,但信一半都嫌多
真係炸中左個反應堆時d專家又失蹤架啦
印度 ....有潛力
但淨係宗教種姓都好難搞
要同中美爭除非又學足牆國啲仆街嘢啦 唔係都幾難
點解連friendly fire d柒嘢都可以發生?呢枝真係世界數一數二,聯合國5常的軍隊?似二三流國家的軍隊多d喎
蘇聯1980年起嘅嘢我有保留
冇人話炸係啱唔啱,係純用核電廠嘅設計去講返可以承受到乜程度
講埋個reactor會喺乜危機下會點樣安全運作,同Chernobyl有乜分別,再講埋個電力power grid會點樣先受影響

邊有人會覺得俄佬炸得啱
咁蘇聯1970起嘅嘢我仲多保留
總之蘇聯起嘅嘢符合佢聲稱嘅安全標準我就老鏈都唔信
金磚四國其實係啲金融大行簡稱四個新興國家,仲要係美國行用 BRIC先,幾時MS果類可代四個國家簽合作約?
打機teamkill都夠on9
真係戰場仲可以炸咗自己友幾鑊都唔知係點做到
琴日睇軍武器研都有講過話俄國空軍可能係驚TK所以唔想出戰
又喺度燈
哇,空軍TK仲大獲,唔小心空中轟炸成排自己友,仇都冇得報
雖然都係前蘇聯產物 但點會認唔到呀

呢排我都日日聽
BTW,其實喺呢啲咁混亂戰場,通常係點樣避免自己人誤擊?
可樂唔肯制裁俄佬,俾人狂屌中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞