[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
走撚曬打得總勁
我有時諗北韓咁封閉都有脫北者
所以好想知支那都咁多人移民/去外國讀書
但佢地有得見識世界都重可以咁小粉紅
呢下中共真係好勁
個個都咁諗,但係一個elected official就要醒d,要講同CIA Director講
Graham呢幾年越嚟越on9
Good job
強國不嬲係文化上都唔強,係屈經濟強,佢基建方面又真係勁,所以d人咪順,願意為奴。 佢地成日都講 中國人權就係人人有飯食,有醫生睇,有錢揾唔洗武肺死。
停火比自己補給
Kherson淪陷左幾日啦喎
大部份出得去見識世界既小粉紅,都係有錢,d錢點黎,咪政府到拎返黎
其實俄佬唔開人道走廊
Mariupol團滅只係時間問題
俄佬肯開人道走廊最少有d平民唔洗死
係 出親聲嗰啲都係職業運動員多

跟國家體制訓練嗰啲唔出聲撐普已經要偷笑
真係做得好核突

奧運喎
其實你覺得佢邊方面稱得上強?
強唔強唔係睇依d架嘛
強係指富國強兵 又或者指國力
民族主義從來都係關心國力as a whole夠唔夠強大 國家影響力大唔大
民族主義的觀點就係犧牲其他野去換取國力 完全值得 (in theory)

小粉紅把口就係威係勢
同連登9up要北約幫烏克蘭有咩分別
因為佢只係負責出口之嘛
出口鬧人從來無咩代價
到真係要出手打杖既時候 唔通佢負責出人出命咩
中國唔係廢, 但係同所謂西方水準都仲有一大段距離
個程度係係窮到得返錢咁上下
仲要好多都幫支共免費做大外宣
同埋依家小粉紅支持布癲既人重多過俄羅斯自己人
同蘇聯一樣
上個世紀有啲聰明少少嘅就逃走去外國
支那洗腦work係因為佢個套經濟理論仲行到姐

加上支那人奴性+自私+懦弱格

就算知支那仆街都係搵錢走人(好似香港人咁

寧願相信佢套大話 生活過得去就算

佢套理論一日仲行到 一日就會有人相信佢套謊言
仲教反戰俄羅斯人要愛國愛普京
今次殘奧委會出聲明都慢成咁 仲慢過IOC 可能都關契弟國事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞