[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
⚡️ 入侵者,習慣稀缺!俄羅斯的零售連鎖店被允許將一些“具有社會重要性的商品”限制在一個人的銷售範圍內。而這僅僅是個開始!

例如,俄羅斯聯邦的“歐尚”引入了對食品銷售的限制。

一位顧客可以得到不超過 10 公斤的糖、不超過 10 瓶黃油、5 包麵粉和 3 包鹽。

很快他們就會改用卡片,並且會有蘇聯 2.0

🇺🇦烏克蘭在線
⚡️ Rùqīn zhě, xíguàn xīquē! Èluósī de língshòu liánsuǒdiàn bèi yǔnxǔ jiāng yīxiē “jùyǒu shèhuì zhòngyào xìng de shāngpǐn” xiànzhì zài yīgèrén de xiāoshòu fànwéi nèi. Ér zhè jǐnjǐn shìgè kāishǐ!

Lìrú, èluósī liánbāng de “ōushàng” yǐnrùle duì shípǐn xiāoshòu di xiànzhì.

Yī wèi gùkè kěyǐ dédào bù chāoguò 10 gōngjīn de táng, bù chāoguò 10 píng huángyóu,5 bāo miànfěn hé 3 bāo yán.

Hěn kuài tāmen jiù huì gǎi yòng kǎpiàn, bìngqiě huì yǒu sūlián 2.0

🇺🇦Wūkèlán zàixiàn
開個俄佬vpn試得唔得?
其實都估到俄羅斯就快要用返糧票
一夜回到解體前
佢行得鐵幕 2.0 就預左呢樣
你點制裁佢都冇所謂
呢個有可能都係計劃一部份,冇人知
Glory to Ukraine
Glory to Heroes

🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
無諗過係巴哈睇遊戲攻略都會撞到五盧布,cls認知作戰
用緊surfsahrk連唔到俄佬vpn
都係佢嘅特皇帝邊有貪污呢回事,全個國家私產黎。
本身歐美都唔係好人,自然會有啲反對聲音嘅
仲有部份人似乎都對蘇聯有莫名情意結同敬畏心
但去到撐俄佬入侵就真係

戰線未有大力推進
而南北佔領區開始穩固
大城市依然圍而不打 靠佔領公路網切割戰區斷補給
Kharkiv 打唔入 就向外圍分兩路通過
東面開左條小路向南進發 與及由sumy之間穿過
超限戰一早打緊
印度佬好撑俄佬
可能試過被英國殖民
領教過西方帝國主義
係連登見到, 台仔網點會見唔到
講滲透, 黨對台灣你估會少過HK咩
至少今次都睇得出西歐同美國每個舉動都計過曬數
印度佬撐俄應該係歷史原因同想同中美競爭做列強比較多
唔撐俄就即刻俾中俄分
撐俄起碼可以減低機會
塞狗唔意外啦
出面有個po 講古巴放核彈都比美國打
俄羅斯要打烏克蘭都好正常

一野踢爆佢係人門口放核彈 同 他國民主化唔係同一樣野
就一直洗同一句你企係俄羅斯角色諗就明
呢d真係典型5毛
就係企左係俄羅斯角度先覺得佢痴撚線到震
昨日kherson 有俄軍軍車遇襲

呢幅地圖顯示俄軍推進到邊度,但是否全境控制呢?

人民戰爭模式,先係東歐人最擅長
點解唔撐俄就會俾中俄分?
中俄點分,十億人口喎
你有冇睇過地圖?
你啱,係望到都會shock姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞