[D9] 抗俄衛國 84:冰與火之烏克澤

1002 回覆
51 Like 11 Dislike
請問"國際志願軍"係乜

第一批16000名有經驗的老兵(有D仲要係SAS退役軍人), 加埋SSR裝, 已經夠哂翻盤有突.

而家咁樣形勢, 基輔安全的話, 呢16000人就應該係負責反推南部條戰線, 將南面俄軍趕番去克里米亞半島. 乘唔乘勢殺埋入去, 攞番克里米亞就睇情況.
中共都有命令,你睇下呢度d官做成點?
俄羅斯國內都限糧,前線重可補給幾耐?
停撚左佢屌你

停唔撚到架喎,會爆

會爆?
但基輔一啲都唔樂觀
訓醒起身,基輔而家點?
未來俄羅斯經濟倒退10年 俄羅斯人真係食得屎
買俄仔ak配件勁平 平差唔多四成
南面有艦隊,除非SSR裝係有得射艦,一般我估都係守首都同東面
「解放」前中國人係有可口可樂飲嘅喔
共匪佔領後可樂先被禁咗30年
而家俄仔咪有大量唔知做咩上左戰場嘅人囉
你有冇睇新聞架
格羅茲尼第二次車臣戰爭先炸爛喎
果陣用左半個月就炸爛入城
你估冇? 我點知各國俾佐乜嘢"致命武器"俾烏軍

然後呢批志願軍有人識操作陸基反艦武器, 分分鐘借呢次良機買起成隊黑海艦隊呀
笑死人咩..
先唔講正常就應該用黎守首都
16000 人就想趕佢地返落克里米亞
仲話殺落去
你估打機
連登俄奴講到鋼鐵洪流🤣

點知好多俾農夫拖走曬🤣

以後應該冇乜人買呢啲咁嘅戰車

唔平,一發標槍就開罐頭,仲要行一陣就冇油,比農夫征服
失守左基輔之後我估會轉阿富汗模式
可攜帶兵器唔知有冇咁遠射程
另一個問題 係軍隊食空缺

平時報上去一個班有十個,實際得四個人,剩餘六個人啲人工裝備 俾貪污食晒

到真係打仗,只好濫竽充數,求其揾啲人填額。
烏軍 係全民皆兵,打人民戰爭
https://tinyurl.com/yj7ym42d
俄軍最少三個指揮官被殺
包括一個少將, 一個師長, 一個團長
由於俄軍士氣太差指揮官要上前線指揮
個少將係同全軍演講緊既時候被狙殺
D軍事評論, 好多都唔講"軍隊管理"呢樣嘢, 明明良好軍事管理風氣文化先係最緊要.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞