美劇集中討論區(60) My Brilliant Friend S3 |Inventing Anna |KE S4

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
套魔戒
Euphoria不嬲唔係主打成偶像劇套野係講addiction drugs trauma sex identity… 同埋講到明唔係比未成年細路睇
如何畫面劣到仆街? 你可以唔認同個劇本但cinematography真係冇得彈,特色黎架wo 仲要cinematography拎晒獎 唔明劣係邊 S2玩retro特登用kodak ektachrome拍

Btw euphoria都有幾個高質,但睇黎你要求實在好高
如果你想笑下又有少少咸個d可以睇the sex lives of college girls , 不過冇靚仔靚女
Zendaya都唔識唔係呱s1拎埋emmy

cinematography 本身就係藝術一種,S1係賣迷幻(主打紫色&深色系)+glitter makeup,另外劇本係寫梗呢班teenagers 心智未成熟所以做左一堆錯事,雖然有d錯得好離譜甚至有d 離地unrealistic但現實上其實唔多唔少都有呢d事發生過(i mean 外國)

咁我明白大家觀點與角度唔一樣,我尊重你意見ge 但我就未至於一同人意見不合就要踩人思維囉lmfao

最後獻上幾張Hunter schafer J圖:
呀 仲有你先睇完第1集,會唔會太快下定論住? 不過唔會強迫人睇 唔啱就係唔啱 that’s all
睇法唔同又唔使講野咁攻擊性嘅
睇劇都係娛樂同享受
鍾意睇咪一齊傾下劇情
唔鍾意睇咪棄劇
大家都有得選擇
間唔時總有呢類人走入黎引戰
仲有2集睇哂fleabag

諗返上年有親戚走咗
s2好痴線
fuck

決定睇完再煲多次
其實Euphoria上幾集寫得差呢度都有彈
最重要係理性討論
D引戰撚唔理佢就得
Dllm好心比d尊重啦,講得出呢d野反映左你內心幾咁低劣

你把留番把口黎積下陰德啦

睇番你d post,哈 !block得,單機啦你898
人如其名
我反而覺得s1中後段已經麻麻
所以可能對s2冇咩期望
但Marcus嗰邊開始有D煩
成日以為自己先知
可以表達唔鍾意套劇 但你咁樣唔尊重嘅態度唔會顯示你特別高人一等同有品味囉
句句紅字都睇到笑撚咗
2022年仲有人吹奏Sherlock
Euphoria ep6
Cass & lexi 老母 好搞笑
佢老母都廢鬼事理佢
香港就係太多呢d「賤畜」
完全就係個種唔撚識尊重人嘅cis straight men思維
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞