美劇集中討論區(60) My Brilliant Friend S3 |Inventing Anna |KE S4

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
冇錯呀每集咁短都可以咁精彩
睇到人又笑又喊好勁
S2好多幕都好經典 睇完真係百感交集
仲有呢part又係好鐘意成個對話都好正

KE一開始之所以咁成功 除左jodie做v好神之外
pwb創造v呢個角色+s1對白佔好大功勞
可以寫女人寫得咁吸引

揮手果度睇果陣係咁喊
知道fleabag今次開始長大了可以唔洗同鏡頭講野byebye我地
但同時失去左個朋友咁既感覺好唔捨得
太投入睇到完滿但果下好傷感

fox好似好多睇法 個個有自己講法
呢個都幾好
https://www.vulture.com/2019/06/fleabag-season-2-fox-meaning.html
daisy bb黎緊有套hulu新戲上
https://twitter.com/hulu/status/1493586071191527425
Daisy bb
今日有frd講起m痛我都係send Belinda呢段俾佢
推俾多啲人睇

頭先去馬莎買咗罐G&T
To the Priest and fleabag

呢個fox嘅睇法幾好
另外Winnie the pooh個段係咪純粹9up

睇緊睇埋PWB Netflix嗰套先
唔太吸引
MBF仲未睇,想睇番S1 S2先
咁又係套劇啲主要角色唔係提名/拎過emmys就係tony 卡士勁到痴線
Downton abbey收得嘛 feedback又幾好 反而呢套好多人都覺得一般
我諗應該坐底3季 見hbo都幾揼本

我都覺得律師咁快求婚係有啲嘢你睇埋第4集就更加覺得佢係貪錢貪攀附上流社會嘅人可惜佢唔知aunt Agnes 冇諗過會分啲身家比Marian

Ep3個結尾咁大件事,以為ep4會講班人開始暗地裡反Mr Russell,點知好平淡咁解決左
等睇仆街
MBF S3 EP04中意字幕 已更新

好多死忠hater會出現
btw HOTD計落可能真係同佢差唔多時期出
到時硬撼就精彩
唔該巴打
雖然表面上劇情好似冇咩驚喜
但又唔知點解會每集默默地keep住睇
未睇ep4
但我以為佢本身律師 計落知marian有錢分定點
覺得如果之後佢係奸 marian同carrie coon個仔9成有感情線
原來冇事ep3尾心諗戲肉開始 以為班老屎忽會同佢開戰 old vs new

Russell兩公婆好正希望佢地永遠咁忠心support對方
咁有定力
暫時睇完S3頭兩集我覺得冇跌watt
係咪講食人
但有時間都想睇下想睇daisy
個speech好撚正流傳後世level
忍唔住咀埋去又係笑死

係咪講piglet果個?
呢句我比佢擊中左 細個瘋狂睇維尼卡通&鐘意豬仔
摸心口果下完全i know that feel
細個成日睇到喊

果套一般中游level 唔算好好睇唔算差
但套劇有個女主角幾有fleabag家姐原型feel
好耐冇睇佢做戲呢套個look繼續好gf able
paul就lost daughter都見到
睇佢個樣都根本痴線婆樣
對眼係痴線眼神
以前睇過電視節目講呢單新聞
條女真係好撚癲
Our Flag Means Death | Official Trailer | HBO Max
March 3
https://www.youtube.com/watch?v=xFE8ASwxmpA

Seb Stan呢排好多劇同劇都有佢份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞