美劇集中討論區(60) My Brilliant Friend S3 |Inventing Anna |KE S4

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
睇到ep3跟歐洲HBOMax進度
估唔到生果仔變IT狗
Lila返娘家一定又係噩夢開始
就嚟變意大利溏心風暴
Somebody Somewhere S1原來得7集
但比想像中好睇
Country版Hacks咁
呢套真心冷門
係咪遺珠級
之前睇左兩集暫停咗
生果仔好上進又有一技之長
反而地盤仔去左搞社運又食軟飯
lila其實唔算返娘家打聲招呼only
嘩,EP05世界級!好撚好睇呀屌你老味
best episode EP02輸個馬鼻
Somebody一星期半個鐘好容易睇完
同埋原來係女主半自傳

反而有人講Servant
S3已經明顯冇貨賣
creator冇寫劇本爭好遠
而家鳩下鳩下又一集咁
我尋日喺到諗
每日empty 8個鐘
唔計瞓覺
一日有接近一半時間都唔知自己做緊啲咩好sad
再諗深啲
宜家嘅生活咪一撚樣
知道做緊咩都一樣咁empty
希望套劇好睇啦
聽日有新一集
見到地盤佬都覺得憎
Lila係咪準備食大茶飯
陣間睇埋ep6先
已經太多人物都唔知邊個打邊個冇記錯係咪Mrs Russell 想佢個仔同人地個女行埋嗰家人?

唔知點解睇唔慣Carrie coon古裝硬係覺得有啲怪怪地

咪係 想攀上枝頭變鳳凰好嘔心 好彩Mr Russell 冇落搭 但最新嗰集佢又想喺背後搞風搞雨仲要同Aunt Agnes個仔聯手 好似想吞左人地份身家

律師嫌疑好重,今集想食埋Marian隻豬 Marian又嗒晒糖,好彩peggy出手 唔係佢隻豬神早冇左

今集Aunt Agnes講得好啱,Marian份人太reckless,所以叫peggy𥄫實佢係啱

下集
Christine終於踩上門同carrie coon正面交鋒有好戲睇啦
睇完最新個集 有啲想睇下Lila既角度
有無人覺得Lila個仔反而似Michele所生既 餅印咁

頭個一兩日病到傻左之外 而家都陰性 不過仲要隔離 身體好番已經算好 大家都要小心
新個集睇到我好攰

Lila睇到第3季都好神秘咁...
不過本書本身都係lenu寫
可能少啲lila角度?

身體保重呀飲多D水
睇左少少EP5已經feel到開始有料到
某程度上有時我覺得因為lila演技好啲
所以一講lila就會好似吸引啲
遲下有時間補返somebody

servant一開始幾有新鮮感
但慢+拖太多季上季睇完就算謎團未解都冇動力睇
初頭睇完覺得 咁對自己好慘
但諗諗下又好似明點解會去試呢樣野

原來EP3開始一個禮拜得一集仲以為有兩集
EP5一開場 地盤仔玩咁大
利申未睇哂EP5 但應該係佢黎

唔鐘意佢搞抗爭搞上腦
連lila身體有事都無視態度又差
老實講 佢地對話一講親啲人名 我成日都唔知講緊邊個
好似係果家睇返wiki原來果家叫Mrs Astor
a prominent American socialite and leader of the elite group of New York society known as "The Four Hundred"
有名堂

仲係好掛住carrie coon做nora
我諗之後應該會講返russell一家點起家
點解可以咁有錢 間屋同班工人正到
haha 想像唔到lila同michele呢對地獄組合仲要生埋仔
lila應該會即刻自殺
唉 如果當初同陳展鵬 ...

祝你快速完全康復
依家日日都好似等緊中招咁不安
最煩係中左唔知點 出面亂撚到9彩 好痴線
真係大家小心
終於追晒yellowjackets, 第一季睇睇下好似慢左d
Discovery準備同WB合併
唔知到時HBO會點
希望唔好影響質素
會關事?
之前多左max都好似好多人以為會拖低hbo
但暫時都冇咩事
雖然未開始食人
但都算好睇期待S2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞