美劇集中討論區(60) My Brilliant Friend S3 |Inventing Anna |KE S4

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

綜合所有critics 2021新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/tv-critics-pick-10-best-tv-shows-of-2021

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加4重加密或深藍細字
DEEPER_VILENESS 巴打呈獻:
MBF S3

EP01

EP02
套my brilliant friend 香港hbo冇?
有冇人有睇amazon套reacher,imdb幾高分咁

但now studio有

Better Call Saul Season 6 Teaser
https://www.youtube.com/watch?v=aIZ-AL0VfSk

4月18
The Dropout | Trailer | Hulu
https://www.youtube.com/watch?v=W7rlZLw9m10

The Marvelous Mrs. Maisel S4 - Official Trailer | Prime Video
https://www.youtube.com/watch?v=tS-JVO3uKiQ
Severance黑馬
jennifer lawrence都好似拍緊套戲關於佢
蘋果本身都係黑馬
嚟緊可能唔少驚喜

呢套劇之前都recast過 本身唔係amanda做

hulu遲下有另一套真人真事劇又係同hbo撞左題材
講Candy Montgomery 原本hulu搵elisabeth moss做
hbo就搵elizabeth olsen做
之後moss退出左唔拍 本身仲諗住有得睇兩個台大戰同一套hulu未打已輸
呢套好似唔係講笑
review都係睇哂全套劇先評 個個都係咁讚必睇
話係the office meets eternal sunshine

apple成日一炮過出好多劇
但唔覺有邊套爆紅
黎緊睇下呢套會唔會咁多套如果有兩套跑得出都當贏
留名
幾時有得睇?
留名
我睇完都有咁呢嘅疑問
Lila EP02啲對白都明顯話係Nino嘅,唔太記得呢part,幾時搞大㗎?
未睇ep2
結果我上左wiki睇有講
啱啱睇完ep1最尾wtf
elena個表情好正型左好多

期待陣間睇埋ep2
痴迷咗條人渣成集一下醒覺,個眼神幾有戲
Lenú老母仲係咁正,一時好惡鬧到仆街,見女婿嗰幕又對個女好自豪好愛
條女一開始講 ..其實都有諗過 但我心諗冇可能絕對冇可能係佢
去到最尾 .....

elena兩母女對話太抵死elena已進化到住比佢屌
老豆一樣都係冇變咁鍚elena
老母把口就勁惡
但認真mode果陣: 邊個hurt我個女就即刻殺撚死佢

fuck boy Nino,仲要係教授(定助教?),大把學生食,仲要留種不留人

老豆老母真係Lenú成功嘅重要因素,睇吓Lila嗰邊見錢開眼嘅屋企人
MBF S3 EP03、04禮拜五播,中字應該禮拜日同一出,到時dl完會即刻up上google drive
Seal Team又要等第六季
KE
Jodie
佢真係整到手腳傷左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞