唔計政見,After Class定Collar

817 回覆
1058 Like 2734 Dislike
條友算啦 自己當日笑人雙重標準 又唔笑下自己

而家叻哥上身咁
你之前個post話鳩我雙重標準唔俾人反韓團喎
但我都講到明冇阻止你開post反韓團抄襲
會唔會係你柒頭係度亂柒狗噏先真呢?

以我印象最近一兩年發生既事,Aespa有被指抄外國designer
最後SM同涉事既designer解決左件事
一單夠唔夠?

仲有我有我屌鏡狗抄襲,你有你屌抄襲韓團抄襲
想問有咩衝突呢?
啲廢話吠完就好早抖啦
問題係係tvb係死罪呢 呢到個個viu打手 洗鳩哂腦
老老實實 係bar見到都嫌佢醜
酒樓黎講還好 女僕都無佢份
又9up丫 我幾時有話你唔比人反韓團?
Cap返圖出嚟?

你屌鳩鏡其中一個原因係抄襲丫嘛 韓團抄襲唔見你講兩句?仲好意思笑鏡狗雙重標準 你自己咪一大個人版
認自己雙重標準咪算lo

又較咁大個icon老花丫?
娛台叻哥:楊玉環
知唔知咩叫雙重標準?
我反鏡狗其中一個原因:抄襲韓團
我屌鏡狗抄襲但唔俾人屌韓團抄襲先叫雙重標準喎

應用係ViuTV同TVB既例子就係人地睇TVB唔得,但Viu狗自己睇紅台ViuTV就得又屌返人轉頭睇藍台
你幫手引證緊Viu狗有幾柒有幾雙重標準

你cap圖舉證都專業啲啦柒頭皮
撐牙環!!
姐係你覺得韓國抄襲無問題 鏡抄韓團就有問題
借問聲咁樣唔叫雙重標準咁叫乜?

哦,一定係韓團根本就無抄襲!有嗰啲都睇唔到!
我覺得鏡粉嗰種態度直情係抄埋你 唔怪得咁嬲
你咪反囉
我又冇阻止你
仲有大把人反鏡狗抄襲啦,講到得我係度反咁
我無話反丫 我主要探討下你個心態咋嘛
想睇下你咁熱烈狙擊有咩原因

但原來同鏡狗一樣都係雙重標準
仲要叻哥上身 我睇唔到
如果你係唔睇紅台 你又洗咩理咩viu9點講
全部都唔睇咪得 理得人雙重標準
正義感上身要幫tvb講說話?

Tvb 收左皮既話 viu就自然會俾人攻擊架喇
唔洗你地咁上心 咁公平對待 有親咩
collar過兩年真係驅風
睇死出年就拆夥,後生既單飛,但係都無個掂
我冇興趣mirror d野

我只係想知點解會幫tvb講野

即係人地屌柒柒婆 你就話做咩唔屌袁國勇

你要屌番袁國勇先唔雙重標準

正義感上身? 唔通viu衰過tvb?

Viu有得上位係因為有tvb係度炸

咁憎viu既 不如收左tvb皮先喇
你都真係幾柒喎
駁唔到就cap埋啲冇說服力既圖出黎
我話唔知咪就係我因為唔係BTS死忠粉囉
講你又唔信,問下其他韓團粉我追邊隊韓團先啦柒頭
邊度見到我有話韓團抄襲冇問題又唔俾你反?
麻煩cap出黎

連登咁大個平台你唔開post反韓團抄襲,反黎問我做乜唔反韓團抄?
K-pop咁多年歷史有幾多隊韓團,當中係有抄襲嫌疑有幾奇?
我有阻止你開post咩?
完全唔明兩者有咩衝突

仲有仲有呢,點解你好似完全skip哂我反鏡狗既其他原因?
我唔反鏡狗抄襲都反薑壽捧埋啲愛國愛黨大陸lay做偶像,唱佢啲歌俾香港人聽啦
駁唔到?
我有講過你唔比我反 同埋我講過我有興趣反?
我笑鳩你同鏡粉一樣雙重標準咋

你呢啲kpop粉真係羞家 有嘢就爭住攞bts出嚟攞彩 po埋啲logo攞獎link
到其他嘢就話我唔知 仲柒過鏡狗

你反姜濤咪反姜濤 關我咩事
以你標準 你係咪又要反埋呢個
呢個賓賓我反咗好耐
Tvb收皮先唔好?
我諗你都係get唔到雙重標準既意思
如果係我有我反但又唔俾你反
你咪岩

唔係兩邊都有疑似抄襲歷史,所以是旦一邊有投訴都唔可以
另外部分畀鏡狗抄襲過既韓團完全清白冇抄襲嫌疑,佢地fans又屌唔屌得呀又?
我都鍾意Beast/Highlight架喎,請問反得未又係咪雙重標準呢柒頭皮?

你慢慢繼續吠啲垃圾啦
叻哥圖岩你同班Viu狗鏡膠粉用多啲
抄襲同參考個龍門真係任人擺
睇過collar d mv同d banner design d構圖色調似成咁都仲有人撐話唔係抄襲
如果唔係collar一早比人屌到落谷底
好似你唔理解雙重標準嘅意思多啲喎 不如買本字典睇下?
叻哥圖我覺得可以印喺你個樣度添啦

楊玉環: 我唔知!

Tvb收皮先 再到viu 反正而家邊有人睇電視
你連雙重標準係點都搞未清楚就早抖啦

你真係好搞笑
我幾時又做左BP粉?
另外Lisa係泰國人身份為中國疫情加油
佢唔似薑壽香港人身份拜一個愛國愛黨做護旗手既大陸偽人做偶像,唱佢啲歌俾香港人聽囉
同埋搞清楚多一次,人地係泰國人,唔係香港人

兩者都可以混為一談?
駁多錯多
為拗而拗搵埋啲屎料出黎駁又唔夠料
乜要粉嗰個團先要反得架? 咁係咪你粉過鏡先可以反鏡?
喂 佢喺KPOP人喎, 佢講武漢加油會唔會影衰KPOP架? 你又唔反佢嘅?
咁係咪都叫雙重標準丫?
只許KPOP講武漢加油? 不許薑壽唱大陸歌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞