〔逃脫9〕請選擇目的地:

1001 回覆
142 Like 4 Dislike
唔會
阿倫上天台都係想苟且偷生啫
求樓主賜文雀一個好結局
直上天台定響3a等風紀走左先?
勸都勸左…覺得無謂再搵呀倫
港豬倫
天台就一定要上,有埋鐵絲喺手實開到門
既然阿倫話想望望個天,拉埋佢上去
1rd r左倫傾計
2rd further 傾計
3rd 「喂我知道可以去天台食餅wo,跟?」「好啊」
4rd 4樓
5th 5樓
6rd 天台

如果咁理想就同自己走一樣囉
但啊倫咁扭拎,我唔太相信文雀講完就跟
更何況只係為左食個餅要違反規矩唔落禮堂喎
真係相信唔落佢肯咁做

雖然就動作黎講都係出走廊
但參考前例樓主會焗講野無得即走,少危
特殊地方係咪就係天台呀
4回合上去
出去...3
上4樓....2
上5樓....1
希望開鎖當入埋天台
其實都幾明顯啦

不過金毛先係入咗鏡走佬
主角暫時都算係抗爭
金毛情況係出唔到嚟
似坐緊時被探監
希望A選擇夠票
俾樓主準備吓收爐先啦
可以賭下A喎
Suppose佢未知我地解鎖左技能可以解鎖
(雖然我地推測,但9成係)

追上前可能有機同佢講有方法上天台?
果個畫面係似探監隔住塊玻璃咁
但計坐監點睇都似係我地呢邊似啲喎
雀仔照鏡時「解放」咗乜嘢能力有冇手足討論過
解天台鎖?睇到金毛?
忽然又諗
無面人係pc???
狼人係角on???
關於B線想講多少少
我之前有提及過搵到設計圖後可能仲有好多個steps(畢竟呢個prerequisite我哋好早就知,只係仲未搵到)

如果B線主力係解碼,其實有可能我哋現有手持嘅必要線索會仲多過A線,同埋入課室搵紙條係相對簡單嘅操作,除非有啲真係收得好埋(例如要入特別室做齊指定動作,甚至係隱藏房間,之類)

不過無論點都好,首要任務都係上天台攞物資,呢樣點都係一致嘅,所以可以上咗去再諗清楚
睇到自己名 醒記自己係賊識解鎖呱
現實屈人犯法先至有坐監 呢個故事鍾意就一嘢食落肚

主角當時有option問點樣入鏡世界 點睇都唔會想入監獄掛 何況鏡世界唔駛吞精又唔會變狼
文雀呀 知唔文雀係乜

佢照鏡 記得返自己係邊個 做咩職業
仲有鐵絲同埋鎖 仲會係乜呀
有個苟延殘喘的地方,讓我望望天吃個餅安渡餘生再找我吧。

太明顯叫我地搵埋佢上天台了
A,牙倫we are coming!
天台啦,睇嚟無肯定方法佢唔會走
唔係架 唔係真係咁多人想死
正如自殺嘅人 除左決心大到仆街嘅人
最後一次嘅呼救唔係叫春 係真係等一個援手 一有希望佢求生意志大過你都似
gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞