〔逃脫9〕請選擇目的地:

1001 回覆
142 Like 4 Dislike
其實我地兩次都有得揀拳擊
不過文雀柒到咁 我估都係打空氣然後被秒
我發夢係見到主角成功說服到郭倫 , 成功上咗天台 .
天台有電池 , 同埋有個人喺度(我哋唔知嘅)
中間嗰段唔記得咗 , 最後淨係記得我哋仆街死咗 .
追9個post終於追到live
感覺自己已經練成速讀技能

A. 「離開才能生存......」
最有可能拉攏郭倫入自己隊嘅選項,之後可能會分享紙條、設計圖等情報,然後順理成章分頭行動,就算郭倫最尾唔入隊都可能會得到多少少背景資料…
B. 「剩餘的時間你想做什麼?」
感覺係廢話居多,唔會有特別資訊
C. 「就是這樣?」
如上
D. 告訴他金毛與鏡子的事
走佬線選項,依照郭倫想生存多一日得一日嘅心態,其實呢個選項最match佢,但我地唔知點入鏡,都冇其他方法搵到金毛(五樓廁所可能已經有無面風紀看守),如果郭倫聽完情報真係想入鏡,我地手上目前得燈+一格電可以照明,借唔借比佢都係一個問題
另外我地唔知金毛和郭倫有咩過節都係一個變數

E. 強拉他離開
目前唔考慮,依家出去可能會撞正3D無面風紀,同埋主角冇戰鬥力未必做到,傾多一兩輪之後如果有人離開嘅跡象可以考慮。最理想係演變成一齊行動邊行邊對話去節省行動數嘅情況?不過咁諗連我自己都覺得太樂觀
F. 獨自離開課室
最保命選項,如果覺得無面風紀會入3B捉人嘅話就要拿拿林入3A先,不過考慮到3A黑板有字、清0本身係3A嘅人、同埋之後無面風紀冇入3A,無面風紀唔入3A 3B嘅可能性比較大?

個人會揀A,依家時間唔係好夠,我想用一兩round時間博佢入隊,然後比佢自由行動去搵下層嘅情報,我咁諗會唔會太理想
你使用拳擊。

軟軟的,是毛嗎?

嗚嗚嗚嗚嗚!!

還未看見對方動作,你已經昏了過去。

-失去 拳頭-
其實已經冇乜時間,不停傾計根本冇時間做任務,好快又過一日,上落樓又要用幾個回合,一個唔覺意又俾人捉去吞精就真係玩完,應該要主力做一個任務
+1支持下round 點都上天台
倫仔只為生存應該會想入鏡
我覺得可以同佢講喎
多個幫手都好
大致相似
佢入鏡應該幫唔到主角手?
揀A係以遊戲入面條件嚟講最合理嘅選擇
D唔係唔得 , 但係以我哋而家嘅條件嚟講好難做到 .
E主角主動旭手旭腳通常冇咩好下場 , 唔係撞到嘢就係太大動作畀人發現
可以由佢單機,冇人想爬文爬埋果堆野?
失去拳頭係咩事
想入鏡就=逃避
同主角依家行緊嘅另外兩條線道不同
打落隻手斷左暈埋
金毛好似都有暗中俾提示我地?
多左倫仔可能多個暗力
應該未出拳就被秒

你鼓起勇氣,向那黑影揮出一拳。

但一股勁風搶在你拳頭擊出前已到。

你眼前一黑,失去意識。

(hp-2)
幫推
上左熱門之後隔好耐先有文
同埋我大致理清返到底故事線開始之前發生咩事了
同原本推測有啲分別

眾人被捉入監獄 部分學生密謀反抗
何清綾主戰攬炒(A路線)
金毛/主角原本一齊行外援線調查紙條(B路線)

但後來因為不明原因失敗左
清綾堅持A路線
金毛開拓鏡中世界C路線逃亡
文雀疑似爆閘失敗導致失憶

咁睇會唔會B路線嘅紙條先係出路?

但我都係傾向同清綾合作(A路線)多過外援線
外援線一切細節未明 連成功左係點都唔知(而且學校外面一片實黑 似異空間隔絕)
電腦室更加係招狼大伏
金毛啲線索應該係入鏡前匆忙留低
樓豬話今日晏晝至夜晚都忙
可能要今晚先有文
係多咗好多人推post
變相好似少咗更新
!!!
係 所以更要揀A知道情報

不過依家票數都係A領先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞