〔逃脫9〕請選擇目的地:

1001 回覆
142 Like 4 Dislike
冇異議
支持聽到嗚先瞓
重要po 推
係時候諗下未來戰略:

1. 無論如何第二朝都必須同郭倫對話,獲取資訊(同拉攏??唔知有冇呢個功能)同埋要用些少時間避開Prefect。可能要用三四回合。
2. 上天台攞裝。三回合由3/F上天台,攞裝可能兩回合。完咗可能13:00。
3. 掃晒4/F,睇下仲有冇其他紙條。落樓兩回,入房兩回。
4. 掃3D?去圖書館睇書?要留意上落時間同回數。
5. 音樂室仍然講唔透有冇嘢,教員室一樣。特別室理應可能有嘢,但銀器就應該冇,否則隻狼就唔敢入邊瞓。
6a. 得到設計圖 -> 會合清零
6b. 得到紙條線索 -> 電腦室試機
7. 如無意外,兩日冇死,決戰應該可能係最後一日下晝打。
aggre
重要po 推
認同
同埋都想安全咁節省時間
大家要計返我地嘅路線
3/F->天台 (有電池) ->2/F->圖書館->4/F->實驗室&電腦室
無電池嘅話可能要掃埋4a4b3d
時間真係有啲唔夠使
如果可以發展到聽朝唔使理倫仔可以直奔天台都慳到3-4rd ah
去左咁多都未中
LM
支持傾計拖時間=>去天台=>落返四樓
很心急
唔同意1
我地目標係5/F同天台
呢兩度都無尾房同糾察
可以慳返喱入3a嘅選項
佢好似無講3A
第一次由頭追到live
POINT 3我有疑惑,萬一其中一間房好似之前咁一CHECK會食咗好多時間咁就大獲……
如果天台物資有電池,我傾向直奔圖書館(畢竟係首要任務),冇嘅話先再算
*要些少時間避開prefect
我指緊呢度無需要咁做
因為我地唔係想洗班房樓
同埋我會話下晝決戰,係因為禮堂飲完精會清場,得返白衣人Boss一個喺後台。另外(可能係我諗多咗),下晝或者係狼最弱嘅時間?主角13:00入音樂室,狼人瞓緊教,入後台嗰陣白衣人Boss都係人態。如果俾我鳩噏噏中,只要夠靜,下晝入音樂室同教員室係可行?
樓主你好,幾年前我有追你個勇者故架

而家終追到跟得上啦
鐵線應該係用嚟開天台,如果唔係冇可能見到校工唔俾人捉去吞精 有乜可能有鎖匙
諗緊紙條線索係咪真係咁必要,雖然金毛講咗可以由呢個方向諗離開嘅方法,但ching 0似係會打boss個條路,想陪清0打到尾

因為我覺得唔會夠回合掃到4樓 第二日對話用3個回合-->上天台3個文台-->再去2樓圖書館4個回合,仲要睇書返班房好似太貪心

所以我就覺得所以我覺得應該第二朝對話-->拎裝-->圖案館-->返去休息

再到第二日就會合ching 0,睇吓佢有咩講先再落決定
我都覺得直去圖書館好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞