〔逃脫9〕請選擇目的地:

1001 回覆
142 Like 4 Dislike
可能真係劇情需要 一定要先解鎖?
但聽日唔知搵唔搵得番阿倫
支持直上天台
似係啦
當然 係咪好嘢都未知
但天台走兩轉有啲浪費時間
err 有啲人係推10下先郁一郁嘅
利申 投獨自離開
今輪唔係太確定 落唔到手 唔投住
Day 5 跟呀倫追出了課室
先有特殊情節5回合
但而家仲響3B
個特殊情節得4回合
雖然現階段好似唔重要
試多round
樓主幫我地直接講話 我有多張船飛 你跟我上天台啦唔好再揀option啦

如果要解鎖到佢先肯跟 我地咪即走囉 聽日再嚟
唔係嘅話今日又上天台 聽日又上天台 好哂時間 天台suppose掃完物資就走架嘛
報數

吹水66
離開172

突然醒起, 鏡象字係金毛留俾我地既線索
自己上咗天台先?
其實都未知天台係點
而家拉埋左倫走,而其實天台冇料到甚至有危險
我地盞成為左倫口中另一個害死佢嘅人
唔關事 一個死 同兩個死都係一樣 我地都係玩唔到落去

所以冇咩確唔確定安全 我地點都上架啦
要死嘅都要死 睇有冇倫仔陪我地上路姐
ok 你地對倫仔真好 我只對文雀好姐
Sor 打錯字天台啊 sorry
考慮到前一日五樓除咗風紀入廁所捉人之外基本上冇人,估計上天台唔會有即時危險,因為天台鎖咗,估計只有有鎖匙嘅敵人可以上天台,假設得一兩個先(白袍男之類)
本身上天台都係我地今日嘅計劃,有得上當然帶埋郭倫上埋最好,至少滿足到「望天」呢個條件
至於「食餅」,就比較睇彩數,金毛話天台嘅野對我地有用,咁天台可能有嘅野就包括:銀器、電池、照明工具(火柴或者蠟燭)、紙條、食物,咁天台都可能會有食物
當然比較地獄嘅可能性係我地要喺其他地方搵到食物再分享比郭倫,但咁樣好迂迴,如果搵到食物我地都會自己食咗先而唔會分比郭倫啦…唔通仲要帶埋食物返3B,然後第二朝一齊上天台咁浪漫咩
所以個人傾向爭取帶郭倫上天台再一齊探索
離開課室之後
不如入3A避風頭

都真 話唔定天台係吉嘅
吉嘅話 金毛老點你嘅意圖係咩
依家會唔會有人巡樓
冇就直上天台
啱啱諗起,同郭倫講完嘢,樓主好似都無乜描述佢無咗樣,可能被審判嗰陣先喺後台變樣

揀咗走佬上天台,未確定天台可以躲藏唔好咁快誇下海口住,小心俾風紀捉去吞精
但阿倫會唔會聽日唔夠力上樓
唔理你了
係咪啫係暗示天台有醫療包(餅)?
多謝樓主

但可能都決定咗個包係自己食定畀佢倫倫食
整合:

1. 可以解鎖天台
2. 郭倫行緊去吞精
3. 燈仲有一格電(唔肯定,有錯請指正),可以帶郭倫見金毛,但風險係金毛已經灰飛煙滅

#1同#2有時間衝突:上完去天台先落黎郭倫都吞完精
兩個走向:
1. 移家由佢去禮堂 今晚/聽朝喺天台自己迎接審判
2. 移家拉著佢,夥同主角一齊上天台。佢想留就留,跟我哋打仗亦得。

如果繼續揾唔到電,呢一格電起碼可以送郭倫入鏡(開放討論,我唔同意用多幾回合入廁所餞別)
奇想:送個吞足精嘅郭倫入鏡會點

特殊劇情隨心,我哋通到關仲神奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞