〔逃脫9〕請選擇目的地:

1001 回覆
142 Like 4 Dislike
A. 「離開才能生存......」
Or
D. 告訴他金毛與鏡子的事

揀咗D
咁郭倫可能想join 金毛入鏡中世界
其實都同寫作難度有關
太多可加入隊友會多左一大堆變量 好撚難寫 多隊友亦會令個故嘅恐怖度同絕望感降低

我係作者嘅話都唔會喺呢個故擺超過2個隊友

但我覺得呢個故可以拉攏嘅其實得2A唔瞓嗰個男仔 其他人包括郭倫在內都係乖寶寶
但2A男學生已經慘死左
我啱啱諗到如果清綾係想犧牲晒所有人都要令學校消失
我地仲俾唔俾設計圖佢
我覺得嚟緊幾回合樓主會開始有提示
逼我地揀
靠自己,應該會輸,但屌你老母頂硬上
定係靠清綾,十拿九穩,但屌你老母陷家產
嘩E強拉係即係R隊友同衝天台一齊做?
不過淆淆地
E. 強拉他離開

「咪撚玩啦。」郭倫甩開我的手,把我摔倒在地上。

HP-2

—-異常狀態消失—-
倫仔
B情感選項 似乎冇咩用 佢都係苟且偷生
C晦氣 講唔出口

ADE擇一啦 傾向A多啲
E=玩膠
合理
呢樣就係我淆既野,不過佢吞咁多精應該冇咩力
清綾應該係想以暴易暴同呢間學校攬炒
但會唔會攬炒埋文雀就唔知 可能視乎我地選擇逃生

靠自己就。。。。文雀柒下柒下 死左都唔知咩事
但我地唔係向緊果個方向走
講哂咁多又驚佢為咗生存會轉手賣咗我哋
到時封埋塊鏡同廁所
個人覺得同佢再傾下計 淪陷佢個心可能都可以知多啲
冇錯 雖然DE都唔係太差
但我傾向A多啲

都係想行何清綾線多過金毛
Ching0連自己都唔介意攬炒埋
點會在乎文雀條命
重點只係我地by唔by攬炒
如果郭倫吞咗咁多精都扣到我哋血
證明主角真係好廢
靠自己=一定要有盟友
清綾short short地 分分鐘文雀俾佢害埋一份

另外,今次揀D呢都唔係講話完全合理
上次大家記得嗎 阿倫先講完金毛害死佢地 佢真係會咁有耐心聽我地講金毛嘅事?
不過大家應該可以唔需要驚佢篤灰
佢依家仲有五官 仲有時間 而且仲有意志反抗

E拉鳩走佢 去得邊度? 風紀下一刻可能就捉你落去

A我覺得》D
似乎雙線就係清0自爆文雀走人,分分鐘要清0果下先啱啱走到
揀A算好合理,似同金毛決志想走果下問題咁
口循啦 廢主郁親手都無乜好下場
好想知代價係咩… 同埋尋晚到底咩事 可惜錯過左

anyway 好似講金毛同鏡係唔錯嘅選擇
情感上 可能救到佢
遊戲攻略上 想攞嚟試探下 或者倫仔一聽完就笑鳩金毛/話我地知入鏡嘅伏位

其他option 意義唔大
離開才是生存- 鬼唔知咩 但主角冇plan好難拉郁人
強行拉走仲衰 一樣冇plan下拉走 佢只會心諗我唔要最後一日提早慘死
阿倫有埋怨過金毛 好似話金毛背叛/臨時轉軚
所以A好啲
我大笑
不無可能 雀仔太弱雞
強拉上天台 震撼教育
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞