[LIHKG]粵語配音討論(10)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
野崎係第1集未入戲,稍差過齊木
第2集開始到結局都好好睇笑爆嘴,同前晚集齊木一樣高水平(甚至更高)
野崎係第1集未入戲,稍差過齊木
第2集開始到結局都好好睇笑爆嘴,同前晚集齊木一樣高水平(甚至更高)

睇過一般 可能睇慣左銀魂
睇一拳最終回
張頌欣成功奪得j2星期日夜晚霸權
睇一拳最終回

啲奸角好慘
睇一拳最終回

啲奸角好慘

個條懶靚仔幪面俠
殺老師雖然之前覺得會係老梗冇睇
但既然下星期播都睇埋
殺老師雖然之前覺得會係老梗冇睇
但既然下星期播都睇埋

yes
張頌欣成功奪得j2星期日夜晚霸權

reverse......唔奇呀....上次危機之神咪又係佢配戶田lo
https://lihkg.com/thread/296780/page/1

成班離地撚出沒,不知所謂,屌都唔識醒

仲有班明明就仲係喺社會低層但係就自以為自己係中上游嘅白痴

「第一批有錢人邊到嚟?咪醒,聰明個堆,識玩遊戲,識加規則落個遊戲嚟保障自己個堆,咪發達囉。
咁姐係窮人基因係相對地蠢個批人,既然蠢,憑乜向上遊?
成日以為自己同班有錢一樣咁醒,係咁醒你同佢地一樣咁有錢啦」

on撚79,人類智力本身就係升緊,而 iq 100就係嗰個年齡嘅人均中位數,普遍新一代嘅iq 100係高過上一代嘅iq 100。第一批窮人冇第一批有錢人咁聰明,都唔代表佢哋嘅下一代會同樣適用,因為人均iq會跟住社會環境變遷而改變。所以如果嗰套蠢人基因理論成立嘅話,佢嘅智商就同佢屋企件廢老一撚樣。

月入20k-30k嗰件眞係膠都費事畀,警犬夠係咁多人工啦,社會地位咪又係低到俾人話係有牌爛仔

「勤能補拙。唔聰明唔緊要 好多工種唔需要高智商」

呢啲叫脫貧,實際上社會地位不變

「>>>窮人父母既見識同視野同有錢人唔同,影響到孩子既思想
雖然係! 但最終能否改變發圍都係睇自己。
同埋,屋企有錢而又可以帶到比下一代o既,主要都係教育到位,大多見到父幹母幹的人好幸福,但見唔到的如父母未死就敗哂副身家的一樣大有人在。
代代都有窮人,自己係過來人,中間經歷係幾咁痛苦先突到圍,只有過來人才會明白」

我衹可以講,佢一係就父母差極都有個譜,一係就佢做到自細就無視佢父母。

「點解窮?因為你廢囉,成日賴政府,點解人地咁有錢你唔得?仲有懶,又唔進取,成日比籍口自己,所以咪窮囉,咁簡單道理都唔明。個道理亦都可以應用班垃圾入唔到三大,dse失敗者」

講到個個入唔到三大都係因為佢懶,又一件離地撚。大把人同分但係一個入到一個入唔到啦。

「窮絲其實嫁到個有錢仔已經向上遊左」

根本上游咗嘅係佢嘅下一代。個窮絲會一路俾人喺背後講閒話。
就好係暴發戶唔會俾人睇得起。

「>>>香港嘅環境最易製造裙腳仔,仲要係甘心個隻
都唔係唔好既 認清現實自己係冇條件結婚唔好生仔負累下一代
睇感情台先火滾 成堆廢物唔肯認命成日叫春話冇女」

眞正嘅on9仔係唔會有足夠智商去令自己明白自己冇條件養仔,反而上面講30k呢啲裙腳仔嘅條件仲好過班on9仔。佢哋唔生反而衹會令香港得返啲嚴重教育不足嘅窮人。
唔將你既觀點直接畀佢地睇
唔將你既觀點直接畀佢地睇

入面要屌一早有人屌過
無謂令個垃圾post浮返上嚟
Chloe配殺手個女
把聲好甜
今集福爾摩斯真係好高汁
福爾摩斯聽配音會劇透
Chloe妹妹贏左
講野又得體
今集福爾摩斯真係好高汁

yes
今集福爾摩斯真係好高汁

yes

你同個連環殺手一樣陰險
有無人有睇超能旺達?
最近一至五無咩好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞