[LIHKG]粵語配音討論(10)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike

終於配京吹2

幾時先到飆速宅男出2

終於配京吹2

又要去返嗰個時段播?

終於配京吹2

又要去返嗰個時段播?

將於10月21日起逢星期六1230—1330首播 by dotbtplus

rae bb: 你中意我,係唔係
我: 係
超能旺達竟然有新角色有主線故事
程式精靈戰鬥唔差
睇返上禮拜嘅days 已經肯定唔會棄番
成套野比較重戲份嘅女角得兩個一個Chloe一個柚子
但d女其實唔係好靚
casting我覺得麻麻地 唔係好傳神
程式精靈戰鬥唔差

仲高質過妖錶
程式精靈戰鬥唔差

仲高質過妖錶

臭極必反成班人聞大隻佬幾好笑

唔太鍾意Days 個種欺凌情節,但上集柚子個角色好正
j2而家重播雙面醫生
連播3套醫療日劇
但d女其實唔係好靚

柚子幾神似喎

d仔唔係好食到
之前講過殺老師混錄做得差。

唔計我之前講「耳殘都聽得出」嘅問題之外,重點問題係啲人聲好似隔咗層紗噉。

我一直喺度諗以前到底食乜屎可以食到我聽慣咗呢一種,事關以前亞視啲片雜音幾勁、音質幾古老、仲要單聲道都好,人聲唔會咁蒙。DVD同有線我又好少睇,到底係乜事。

啱啱終於記起,係網球王子同埋雙子公主2嗰類片商配音嘅片
而當中,雙子公主2眞係攞命,第一輯都仲冇事,第二輯我頂你個肺人聲已經唔清楚仲要俾大聲好多嘅音樂冚晒
到底係邊個人才混音混到音樂冚人聲冚到每集標題都聽唔清楚?
當年放喺啲咁閪嘅時段搞到我下下都要睇錄影已經火火哋,冇字幕都算,仲要我音量開到上30幾先聽到佢噏乜(我當時部電視嚟講一般開16-22左右)

然而我最後都衹能夠當冇嘢照睇
但d女其實唔係好靚

柚子幾神似喎

d仔唔係好食到

某啲啦

係啲咩令到你睇落去?

柚子Chloe是最大的源動力
有d情節有少少感同身受
但d女其實唔係好靚

柚子幾神似喎

d仔唔係好食到

某啲啦

係啲咩令到你睇落去?

柚子Chloe是最大的源動力
有d情節有少少感同身受

Chloe好日都唔出一次場

我唔多鍾意套嘢又係主角冇波底冇體能,高中先練但又練到
叫做少少瑕疵

不過諗返Baby Steps都係噉

baby step有頭腦塔救,但Days冇
之前講過殺老師混錄做得差。

唔計我之前講「耳殘都聽得出」嘅問題之外,重點問題係啲人聲好似隔咗層紗噉。

我一直喺度諗以前到底食乜屎可以食到我聽慣咗呢一種,事關以前亞視啲片雜音幾勁、音質幾古老、仲要單聲道都好,人聲唔會咁蒙。DVD同有線我又好少睇,到底係乜事。

啱啱終於記起,係網球王子同埋雙子公主2嗰類片商配音嘅片
而當中,雙子公主2眞係攞命,第一輯都仲冇事,第二輯我頂你個肺人聲已經唔清楚仲要俾大聲好多嘅音樂冚晒
到底係邊個人才混音混到音樂冚人聲冚到每集標題都聽唔清楚?
當年放喺啲咁閪嘅時段搞到我下下都要睇錄影已經火火哋,冇字幕都算,仲要我音量開到上30幾先聽到佢噏乜(我當時部電視嚟講一般開16-22左右)

然而我最後都衹能夠當冇嘢照睇

唔通係同一間廠

其實出嚟唔同,衹係最後結果都係人聲唔清楚
而且攞套十年前嘅同而家比較亦唔公平,器材同人都唔一樣啦

不過雙子公主2嘅人聲俾音樂冚晒呢一點絕對係不知所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞