[LIHKG]粵語配音討論(10)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
其實我報咗今日考JLPT N2試水溫
不過完全冇刨過應試攻略之類嘅物體,甚至出現大規模失憶連學過嘅字都唔記得埋

睇下九月份會唔會又多咗個N2聾啞人士
未海(第一季重播)被妖電視食咗一集(尋日嗰集)
不過完全冇刨過應試攻略之類嘅物體,甚至出現大規模失憶連學過嘅字都唔記得埋

be大師識咁多語言

be大師識咁多語言

應該去做翻譯

見到連登仔竟然會相信收錢遊行咁弱智,想返高登
見到連登仔竟然會相信收錢遊行咁弱智,想返高登

松田!!

呃人出黎嗰個都似小學雞
咁都有人中伏

岩岩發夢見到習近平

夢見流液稀?

咩夢
恐怖醫學用閃電十一人bgm

岩岩睇左垃垃劇場版trailer
收音收到yoyo 0hey同葉小姐把聲好怪
岩岩睇左垃垃劇場版trailer
收音收到yoyo 0hey同葉小姐把聲好怪

唔識形容,有D艾爾化
唔記得睇殺老師
鐵華團同巨人都保護克里斯,神巧合
鐵華團同巨人都保護克里斯,神巧合

吳羡婷都要保護克里斯
時差問題啱啱先考完冇幾耐

我覺得自己係零
卷一就放pea放得太勁,做得太慢(仲好仔細髹個圓圈費事佢scan唔到),結果尾二嗰篇講人生嘅閱讀理解就得三分鐘時間睇(偏偏人生呢篇係最難嗰篇),叫啱啱好做得切份卷,連覆卷時間都冇。
卷二就唔好提,完全專心唔到

另外,隔籬n5成堆阿叔阿嬋去考,心諗,係咪為興趣㗎?
而家j2播緊果套泡菜電影女主角係柚子而佢既年輕版係Chloe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞