[畫畫JJ](10)吹水及技術交流區 歡迎想畫畫既巴絲打

642 回覆
10 Like 1 Dislike
我都係近排先發現,之前一支不透明水彩打天下
魔法大叔again

[quote]魔法大叔again

加條女俾佢未 次次見佢出場都一個

下次比條大波妹佢
人去樓空
想請教一下,呢個水樽底既結構應該點樣畫?又凹又凸咁諗唔到點畫
新人留名
如果淨係追求畫啱結構唔上色嘅話,我自己就會見到咩畫咩,唔好諗咁多。可以試下打格仔/專注「冇嘢嘅空間」(個樽以外嘅區域)/轉黑白幫助決定咩線要勾咩線條可以省略。
如果想上埋色,個人電繪果陣就會將啲顏色大致鋪下,先至慢慢調整型準同細節嘅光影最後加texture。我係新手,不過希望幫到你。
補一下圖,呢個係我今年年初畫嘅oc,同埋最近畫嘅oc

如果有咩評論無任歡迎,好壞都冇問題
畫左先 想做啲咩就做啲咩 最緊要係知道自己想畫啲咩

我想學下畫畫,但無咩具體野想畫,有無話點入手好?
覺得仲亂過 csp ,加上教學比較小

所以用csp算
新人報到電繪係咪都係呢個po
又棄稿,一到細化就出事
走唔出舒適圈
有時候 一唔知點畫 ,訓個覺 隔日就順手返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞