[畫畫JJ](10)吹水及技術交流區 歡迎想畫畫既巴絲打

642 回覆
10 Like 1 Dislike
真 無謂多言見字即開csp ps畫返幾筆先
見你講到呢2個app , 要學既話 學csp還是ps好

淨係用過procreate畫
而家好似越來越多pro都用csp?
但我係用pc ver
想用下csp 因為年費平d

你覺得 ps csp 比較如何 , 我用csp 既話仲洗唔洗轉會ps
csp default野多 唔洗setup咁多野
畫線來講我覺得最smooth都係佢
以前我係50%off直接買斷用咗幾年真心唔錯,仲要成日有update又有新fucnction
ps我係有時後期調整會用下,始終主要唔係專門設計比畫畫用
N年前 用過 開心版ps 執相

,得一樣野好確定 就係垃圾配置 唔洗諗住用ps

又慢又lag ,如果要用ps 要先換電腦
有冇人報左Krenz 2月透視?
之前上過
今次應該報構成
佢個d課程 有冇重播
有 之後半年内都可以繼續睇

雖然我搵人幫我錄咗
個discord link expire 咗入唔到
新年期間畫,對眼好似都係唔太自然可以典改善
有冇人見自己畫嚟畫去冇乜進步會畫畫吓燥

黑c隻質地點畫出嚟
csp assets 素材
去畫室學,學到某一個位發現自己異常地執着
畫形準,明明知道自己畫錯(例如眼嘅大細唔一樣)但點改都改唔好(兩隻眼要一樣)

畫曲線都一樣,成日都畫唔出同幅畫一樣嘅斜率

畫人像(卡通面)都好,成日就咁睇個圖形畫但成日忽略人體結構

畫到自己好無心機同成就感,好想放棄。個執着位係唔知點解一畫唔好,成個人會好忟,有一股想撕爛張紙嘅感衝動
google 九宮格 畫畫/ youtube b站 kk抓型

由其 9宮格 簡單實用
你畫室學幾錢 幾堂
$680/4 lessons
好的 ,你睇完我上邊推薦既2個方法 ,應該可以捉更準
唔該 ching
我都係用procreate + PS
studio同freelance work都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞