[畫畫JJ](10)吹水及技術交流區 歡迎想畫畫既巴絲打

642 回覆
10 Like 1 Dislike
好勁
最近接觸過 委託 了解下,發覺乜野 畫風都有市場

香港個d group 真係死全家 ,問下收錢 途徑都唔批post,屌你老母
送俾人無聊玩吓

想請教下巴打知唔知道
Skeb同pixiv Facebook grp接稿嘅分別
同埋香港人通常係接邊種?
介唔介意分享多啲
想知香港人想接委托 應該用咩途徑
可以fb打委託 google 打繪畫委託 就有好多group /網

見到網上委託既現像係唔健康 , 貴又冇人委 ,平先搶手, 有d 明明 值得更多錢 ,但又好平

暫時見到hk 收錢 是fps /paypal/ alipayhk/ 直接銀行 ,

我就有個疑問 咁個人銀行唔可以商用 ,就想知佢地會唔會 因為太多 來歷不明既錢 而俾銀行凍結 ,食屎狗 admin開post 討論下 都唔批post

有個現象都唔差 就係乜野 畫風都有人委 ,唔洗畫到 驚為天人 既作品都有人委 ,見得下人

唔係小學程度就得

如果中學個時 知道可以咁搵錢 真係pt都唔洗返 ,畫畫 賺下零錢
感謝無私分享
巴打而家接緊咩程度嘅稿?
各種現象出現會唔會係因為近期殺出個ai
Facebook見有啲grp好多人接委托
但係反應感覺無以前咁熱鬧
仲以為真係要畫到好靚咁先會有人委托
近排工作比較鬆動開始試下上網學下畫畫跟人地d圖黎畫
未接 ,只係事前 想了解下

畫日系風 女角 實冇死

冇咁熱鬧 可能只限香港 , 見台灣個d 風氣唔差

如果到時你地接委託 識跨國收錢 ,記得呢邊分享下
skeb 委託咗係無得聯絡溝通,委託人要諗好想要咩搵齊資料先好委託
交咗貨唔啱心水無得改嚟改去,偏向保障畫師,變相委託人有機會中伏

用信用卡俾錢,skeb做中介hold住啲錢先,畫師退單就退錢,交咗貨就過數

就咁睇咩程度能力都有人委託,同埋好多鬼佬用,上去睇下就知
真,唔明點解啲人可以一日出一張
我依架出左一個問題 好頭痛

成日存 成堆影片 ,但又冇睇

搞到我唔知點入手好
想問下零基礎新手學畫畫有無咩推介
K大有大概了解過下 但覺得好似都係上實體班會開心啲
不過香港啲班好似都收得幾貴下
買網課算啦 ,聽唔明 睇唔明 可以不停重播,
除非係天才 一聽即消化到
搵咗好耐都無乜啱
可能真係K大算
K大已經係最容易理解嘅課堂㗎喇喎
都唔算速成
我深信 一個新手畫畫 要既係成品 ,而唔係要理論

最怕論理同技術唔成正比既人, 所以畫下畫下 先在了解 理論係最好

網上個d 教學真係太散 ,k大係唔錯既選擇

,我開頭都唔明 點解 人體陰影 關 紫藍色咩事, 都係畫下畫下 有興趣先去理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞