GT7係咪已經變到wfc?

732 回覆
79 Like 9 Dislike
仲用緊driving force gt唔知用轉插sup唔support到gt7
好撚擔心PS4版本冇誠意
又未買到ps5
見佢寫支援ps4 但其實ps5用唔用到
唔洗擔心,內容嚟講本身都無咩誠意

畫質既話你預PS4會同Sport一樣就得
內容會有分別咩? 都係得畫質唔同咋嘛
其實我都想知 會唔會好似隻nba2k 咁
P4同p5個畫質唔同
我睇過只係話loading time 同graphic 會唔同
內容係一樣
我係GT4 入坑, GT5感覺已經差好遠, 玩左一排就冇玩
GT6直頭買都冇買
希望GT7搵得返GT4既感覺
BTW, 今次car list得咁少, 根據GT5同GT6既經驗, 會唔會之後update多d車?
佢話會,但係冇講個規模有幾大。
今集太多 Concept Car,留翻啲資源整多幾部 JDM 好過啦。
Sport 後期推番好多新同舊既JDM
係呀,希望今次都係。
多翻啲 hatchback 同 K car 就正
我用T150 係ps5 玩過wreakfest無問題囉

「グランツーリスモ7」レビュー
https://game.watch.impress.co.jp/docs/review/rev1/1391461.html

PS5版『グランツーリスモ7』最速レビュー。衝撃的なゲーム体験が令和の時代にまた味わえた!
https://www.famitsu.com/news/202203/02253181.html

日本review 解禁
https://youtu.be/9otClT3JTAo
普通PS4表現都唔差喎
其實即係等於Sport

Sport畫面本身都好高水準

GT mode同Music Rally原來係分開

不過個GT mode好似同以前有啲唔同
呢集應該會有好多特定條件既任務要你解(例如買三架指定型號日本車)先會開放啲設施(tuning shop, repaint etc.)
來源: そのお題をクリアしていくと、このワールドマップ内に様々なスポットがアンロックされていくことになります。

咁樣即係唔似以前咁我鍾意一開始買咩車就買咩車,同埋會因為咁個車庫會多左好多唔係自己鍾意既車

有少少似啲ARPG驚咁要農啲裝備先會玩得晒啲要素
說到車輛收集,本次 GT7 引進了「收藏家等級」的機制,只要取得第一次獲得的新車種,就能獲得「收集點數」提升等級,隨著等級提升,玩家就能獲得更極改裝的權限、賽車配件等獎勵。

隨著完成一本又一本的「型錄」,玩家將能獲得進入更多賽道功能的權限。

屌你老味真係改到好撚農
好似以前咁考牌開放唔得架咩
Pro睇黎可以玩住先
唔介意佢咁樣逼你玩
但我希望佢出多啲車

我記得以前嗰啲係講緊800款車起跳
仲要講緊大部份都係你真係入showroom買到嗰啲車
後續更新掛

我都希望多返啲市售車,啲supercar真係好厭
機已買
等實體出
我自己覺得Supercar冇咁平民化同埋已經好多同類game都有

細個鍾意玩呢個系列係因為可以將屋企人或者街上面見到嘅平民車攞去賽車
就好似自己揸車去track day咁
GT5, GT6整落一堆Premiem都仲未放落Sport同7

Premium個modeling其實係直接上得PS4,PS5就可能要搞搞啲Hi-res texture

山內條契弟肯定又想好似Sport咁唧牙膏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞