Leveraged ETF 討論區 (7)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我打完丁先開ib買股
discord整個私家ser真係好方便 乜鬼狗屎垃圾都塞曬入去
做埋cloud都得
好似2022 IPO
同私家telegram group功能上有咩分別?
無玩開discord
等出cpi再入
有語音chat (因為其實係打機溝通軟件
可以一個台有好多個channel (好似一個連登有好多個台咁
我記得wallstreetbet都有discord
discord都有手機app
呢個係普遍新聞現象嚟,其中一個news value嘅indicator就係bad news
本意係chatroom for gamers但後尾其他野都integrate得好好
同telegram最大分別係一個ser可以分幾十個channel 可以set身份權限
唔會好似telegram/wtsapp/line呢d得一個channel
支援voice chat/video streaming

telegram主打賣點係私隱 亦比起discord簡單
但係我屋企人已經比我整到過檔discord
淨係相係雲端last到至少一兩年已經贏曬
你cctv日日報我哋幾多人中咗幾多人仆街含家產
咁我哋唔嚟 啱你心水喇
又話專心工作
30%法則唔係好明
即係只要入到法則跌幅跟住果幾期只係買入upro/tqqq,唔做賣出
利申無跟,但係佢第一個post開始有睇過
其實唔玩LETF就咁全倉index etf都好爽
跌唔會肉痛,見佢升少少又開心

擺三四個月都有5%增長
其實係架
6月中如果allin voo,尋晚一開市果刻都10%
睇人仆街最開心
我覺得係圍爐心態多啲
跌唔陣梗係想搵啲嘢睇下 原來好多人都一齊仆街
你屋企人都幾願意接觸最新科技
我屋企人仲係用緊Whatsapp group

做野啦你
睇下出面咪知,勁多癲佬一跌少少跌一兩日就追住咬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞