Leveraged ETF 討論區 (7)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
TQQQ成立至今升咗200倍
你有冇信心炒波幅做到依個成績?
Long tqqq SOXL 波幅算容易捉
賺得好安心
月供點輸
炒TQQQ 衰左就SH
有咩心得?
我薯仔黎架咋,只係呢兩個月升跌都叫食到格仔
可以m記加大,無咩心得
因為我諗 炒波幅 每3個月應該有20%
又唔係幾驚大跌 心理狀態好啲
如果賣咗之後急升買唔返,都唔見得心理狀態會好。
想像吓150賣咗TQQQ,而家追唔追返好?
或者你可以試吓一部分倉SH、一部分倉自己炒,過一排再睇吓邊樣好啲。
叫佢𠵱嗰位巴打signal 綫囉,每個月袋啲袋啲
講就容易 3個月20%即係每年107%
已經outperform大部分時間既TQQQ
就咁睇原本條友諗住用short box spread 黎借錢financing 黎再倍大自己leverage etf position既return
但撞正COVID 19 開始個陣有幾日TMF同UPRO一齊跌 同埋broker加大margin requirement
所以收左皮?
黑絲
介紹佢睇洪巴先

(真倉實戰) 信號投資第一期
https://lih.kg/2796863
最緊要搵到一套長久而有效既系統決定出入位
想打飛機去成人台啦
做投資決定時精蟲上腦會有災難性後果
淨睇圖唔跟都有so
你係未想做大台PR

今次升勢大家小心
以往1,2月好興大插
成日都吹下個月下個月屌我d cash就一直等真正大跌來臨,結果次次跌無20%就反彈無回頭
就加息,加完果次大跌升再all in
佢唔係標榜唔玩末日咩
即係好似財巴咁買就話睇十年,點知轉頭過夜就賣?
“There are two times in a man’s life when he should not speculate: when he can’t afford it and when he can.” “OCTOBER: This is one of the peculiarly dangerous months to speculate in stocks in. The other are July, January, September, April, November, May, March, June, December, August, and February.”

問題係d人睇完走去買末日
信你
(其實都已經7成倉,不過個3成cash成日都想搵位轟埋落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞