歐美主流樂壇集中討論區68

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Global 270萬同olivia都仲係差好遠
睇下有沒you broke me first個level先
又要吹到現象級喇
我覺得abcdefu好聽啲
drivers license耐聽啲
佢有talent+個funny,又冇乜ego/野心
又唔會炒緋聞係拍拖就拍拖分手就分手
所以咁多年都幾乎冇haters

另外個個就另一種極端,不過佢的確有佢生存之度
起碼keep到話題,die heary同haters量成正比
就算近年冇hit但出碟/周邊都大量死忠照買
希望阿邊個可以將炒作嘅心機投放落練vocal度,swishie成日講到佢好勁好偉大,創作能力數一數二,grammy頒少咗個奬比佢就吹到北京電視機咁但佢作為一個歌手出道成十五年,結果啲唱功都仲係廢下廢下咁當年vocal同佢差唔多水平嘅katy依家都大幅拋離佢

早排swishie仲係咁屌adele產量低,但我想講喺牙tay炒drama同製造me-e-e ooh ooh ooh ooh呢啲嘈音污染嘅呢段時間,adele走咗去練vocal同增加音樂造詣,咁佢嘅產量就自然緊係唔夠唔肯下苦功去練vocal嘅人高啦
班死忠鐘意睇佢喺2021炒作返一個喺十年前淨係同佢拍咗兩個月拖嘅ex
佢由starboy開始已經越嚟越走電音路線啦
又好似係
不過今次隻碟似mj r&b多過電音
咁佢又好少真係去到EDM果種電音風嘅
都係以disco synth-pop果類為主
Abcdefu
Fingers crossed
sample citypop真係估佢唔到
都麻麻
同drivers license差好遠
食Tay媽代價都幾大 講足十年
swish swish同swishie過咗十年都咬住jake唔放,抵佢比kimye聯手over party
The Weeknd新專輯《Dawn FM》
在AOTY樂評網站目前收錄的均評83分/14家。
在Metacritic樂評網站收錄的綜評89分/12家。

so far幾高分out of time loop咗一日
其實真係唔差但係比起after hours就
我反而覺得dawn fm好過afterhours
今次佢玩合成器玩得好正
The Weeknd - Sacrifice
https://youtu.be/VafTMsrnSTU
連登第四屆歐美主流樂壇集中討論區 年度之選投票
投票前 請細閱有關須知

投票日期:即日至1月28日
結果:稍後公佈

https://forms.gle/SX23jPGNjMgFyhcm7
我覺得abcdefu好撚難聽
咁呢首應該可以唔駛聽lu
可能係我個人鍾意after hours嗰種風格多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞