歐美主流樂壇集中討論區68

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
係幾正但唔iconic
呢行造型好重要,gaga上位咁快就係因為佢當年著得夠騎呢先令人記得佢,lana keep住染啡同佢之前成日著到好vintage就係為咗保持個懷舊feel,katy witness flop得咁誇張我諗都係因為佢個tb look
唔通星期五出lead single
Agger,d diva通常flop都係因為image多過音樂
Gaga art pop衰玩得太偏冇咗tfm同btw嘅fashion感
Billie由厭世teenage變咗黑絲大波金髮妹
Taylor lover個期太少女都冇咗reputation同1989份霸氣

調返轉成功例子
Rihanna anti將佢由以前純性感變到好cult好luxury
Bey嘅lemonade更加玩visual玩到出神入化

而Adele同Lana只要keep返個vintage vibe其實就ok
以前teenage dream嘅時候外國好多人j佢突然變咗男人樣,堅係鳩縮啦佢依家每年上個綜藝,加賣鞋已經夠過世
gaga個case比較特別,佢靠騎呢衣著火速上位,但之後又因為啲人厭咗佢啲標奇立異,加上音樂轉型失敗所以flop得好快

但佢flop嗰排image正常返,先有之後superbowl同asib翻身嘅機會,之後嘅lg6 overall雖然麻麻但都有rain on me吊下鹽水,跟住呢排gucci反響又好似唔錯嘅

不過gaga啲轉型真係好crazy,tf-tfm-btw-artpop-ctc-joanne-asib-chromatic-lfs,除咗頭三張之外下下都轉鑊金,唔怪之得啲fans流失得咁快
咁快
其實媽媽應該最中意ARTPOP GAGA
ASIB回春後即刻轉型dance pop Chromatica
雖然btw後冇乜邊個era我真係鐘意
但我都欣賞佢不斷轉型嘅毅力

我覺得舊粉都係鐘意睇佢玩image
只不過d造型真係冇哂當年個種fashion感
Chromatic d look直頭件件可以用肉酸黎形容
其實我幾like ASIB個種簡樸look
個時幾期待chromatica 可以keep住
但睇完stupid love之後就知出事
ASIB覺得Always remember us this way仲正過shallow
Chromatica cover個look同個期d雜誌封面其實ok,但唔知點解mv搞成咁
stupid love同rain on me d造型仲衰過六線low budget artist

Joanne d look反而幾iconic
我鐘意I’ll never love again,Whitney式ballad
想聽bey or Adele cover
全程plug同谷shallow
always remember us this way 同ill never love again就一個live都冇..前者喺Spotify都幾多人聽
其實gaga之後出返adult contemporary應該仲可以拿返少少人氣
不過而家佢重點都去左拍戲,之前都超級大爆過算係咁
不過講開又講billie會唔會行gaga條舊路
debut靠奇裝異服搶晒采全球大爆
之後行藝術路走偏人氣一直跌到flop
因為係solo
Billie唔算奇裝異服
但係要搵一個我覺得Cardi個image仲似GAGA
*硬係
Don't wanna feel another touch
Don't wanna start another fire
Cardi係純嘩眾取寵d look冇美感可言
Sour tour
邊個monpo畀負皮
仲有邊個啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞