歐美主流樂壇集中討論區68

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
係呀係呀 下次塞夠100隻入碟啦 個榜你霸哂啦

利申 發爛渣 好冷靜
Loving her was Red
Billie Eilish has now surpassed 20 billion streams on Spotify across all credits. She's the fifth female artist to achieve this milestone.
Play 22 at 23:59:21 tomorrow
swiftie 都飲啲啦 ,Tay 媽出名冇奶 驚你哋唔夠營養呀
就咁睇你一定飲得最多奶啦,仲單單打打
I’m feeling 22!

果然佛系plug歌, 唔唱Harley’s in Hawaii
When I’m Gone 難聽到
swish swish
佢一冇luke就即刻唔掂
都叫噏得出歌名 唔似Camila啲新歌
Happy New Year
Stream 22 and New Year’s Day
2022了 ,R9依然遙遙無期
Dua Lipa的《Cold Heart》以5,699,348的播放量升至Spotify全球第二
元旦又再仔細聽過folklore
特別係the last greatest american dynasty
雖然我唔會係feminist
但Tay可以將一個咁嘅故事
結合自己身世同寓意
再寫成一首咁愜意又好聽嘅歌
佢嘅文學同音樂天賦真係不得了

[i]人們說偶爾會看見她
在礁石上踱步 凝視着午夜的大海
又與她的鄰居結下怨恨
偷走了他的狗並染成石灰綠色
歷經五十之載
那依然寂靜在海灘上屹立不搖的度假小屋
那不復返的瘋女人
還有她們的男人與那一切壞嗜好
現在全都歸我所有

誰知道如我未曾出現 事情又會是怎樣呢
這個城鎮有史以來最為聲名遠播的女性來了
我可有一段美妙的時光毁着一切[/i]
Billboard Hot 100 — Final Predictions:

#1. "#EasyOnMe " *RE-PEAK* [280 points] *8th week at #1*

Repeak到
越聽越襟聽
呢首第一次聽冇hello咁搶但襟好多
Hello個陣後期好多人話聽到煩
元旦又再仔細聽過Easy on me
Adele 可以將一個咁嘅故事
結合自己身世同寓意
再寫成一首咁愜意又好聽嘅歌
佢嘅文學同音樂天賦真係不得了
30佢無論唱定寫都進步咗好多
EOM chorus個ad-lib style嘅旋律
又iconic又表達到自由嘅感覺
但同時vocal/編曲又有d melancholic vibe
Bridge個句”e~e~e~e….”更加將首野推到另一層次

21或者25時期嘅佢冇可能寫得出咁成熟又設計得咁巧妙嘅作品
仲有唱功同聲線都不得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞