歐美主流樂壇集中討論區68

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
The Recording Academy has withdrawn Taylor Swift, Jack Antonoff & St. Vincent as ‘Album of the Year’ nominees for Olivia Rodrigo’s ‘SOUR’:

“as songwriters of an interpolated track, Clark, Antonoff and Swift are not nominees in the album of the year category for Sour.”

Full article: https://www.billboard.com/music/awards/taylor-swift-olivia-rodrigo-grammy-2022-nomination-adjustment-1235005995/

係咪即係叫啲鍾意Taylor嘅評審直接投比evermore,唔使投比SOUR𠝹票

定係想比Olivia贏,但又唔想Taylor咁快四封,所以先臨時改
我覺得taylor唔會贏
grammy加evermore同donda都係為話題同收視
Grammy後睇下會唔會有效應
依排Dr Luke又出黎有可能影響Doja拎奬
自Mariah Carey(當時35歲)於2005年以we belong together奪下POP電台冠軍後,
ADELE - EOM(33歲)是最大年齡能拿下POP台SOLO歌曲台冠的女歌手

MC 35歲已經經歷咁多野
睇嚟係sour贏硬但又唔想taylor有份拿先改制
With over than 288k units, Adele’s “30” earned a second week at #1 on Billboard 200.

— This is the biggest second week by a female artist since Beyoncé’s “Lemonade” in 2016.

負皮測試器
其實有心plug實可以
Dua Lipa一隻碟都玩到兩年
dua真係算近年識plug嘅歌手,一首熱度降就即刻plug第首,仲要首首都好catchy。
不過佢真係好勤力
係咁出live
最癲係《Prisoner》都收錄埋FN
之前plug嗰幾首一係麻麻,一係就冇啦啦weekday出,仲要有關公危機,hte era基本上朵已臭,要翻身嘅話就要搞好張be3,如果be3市場反響都唔好嘅話咁佢應該係咁先

同埋佢hte形象變化太大,佢最iconic嘅形象係綠毛+厭世樣+著衫密實兼且少少騎呢+叛逆feel,但hte冇咗最iconic嘅綠毛,個樣睇落又冇以前咁厭世,仲要冇啦啦係咁露波,衣著又太正路,個feel都冇以前咁叛逆

睇得出佢想擺脫be1嘅形象,但突然180度轉變真係搞唔掂,少咗啲過渡
要公司有心捧有錢買兩年TTH先可以咁玩
正常3,4隻single都夠
咪好似DL1嘅時候咁,最後有個complete edition連live都塞埋落去,依家好似仲係最高streaming嘅female album
而家又變返去鬆衫唔露波厭世樣但剪左短毛
唔夠半年就轉左360度
依家又轉咗髮色係咪預備be3
但呢首係Miley lead, 反而唔計入Plastic Heart
佢金髮look真心正喎
可惜金髮後最有noise嗰陣就出Your Power
佢個新髮型好一般
如果plug physical可能又一首megahit

Twitter 清零 Instagram 清到837
係咪二專要嚟啦
unfol埋taylor
有可能Grammy空降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞