歐美主流樂壇集中討論區68

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Tay 個人真係超紅 ,但單曲好似冇一首霸榜霸好耐喎
blank space 七個禮拜
再之後就係四週冠嘅shake it off
冇記錯好似比All About That Bass卡咗兩個月第二
講起All About That Bass
Meghan已經flop到唔見影
佢死緊 頂住Tay 上冠
霸榜嚟計shake it off, blank space都ok嘅

kimye單嘢收咗佢一大半皮,所以lwymmd炒搞耐drama都係得三個禮拜

之後me直接收咗taylor airplay皮,所以佢依家好難plug歌,基本上都係空冠一個禮拜之後直線插水
佢好似唔知邊張album太feminism搞到出事
好似佢嗰陣頂住
如果shake it off真係連冠三個月嘅話swiftie應該會打飛機打到下個世紀
佢死緊 頂住Tay 上冠
佢嗰陣頂住
如果shake it off真係連冠三個月嘅話swiftie應該會打飛機打到下個世紀
想佢拍ain’t shit多過IDDD
其實咁多年黎我都唔係好明tay點解咁紅
又唔係Whitney,Mariah,Xtina呢d vocal queen
又唔係Madonna,Beyonce,Britney咁跳得
又冇Rihanna,Gaga,Nicki咁iconic

我對佢嘅認知就係寫臭d ex同好多gossip
歌冇乜特別出眾都係一般pop/似country嘅pop

Adele係10年代頭興緊bad romance,E.T.呢d歌
反高潮齋賣vocal都爆到咁好exceptional
除咗實力都因為佢性格夠fun同有觀眾緣
至於才華我一直覺得佢ok但未到好好
好聽主要聲底屈同break up題材永遠易受落
直至30先對佢呢方面改觀,無論係寫旋律定詞都進步咗好多
班swiftie diss勻所有女歌手咁滯仲feminism

不過美國左膠d feminism不嬲偽善
但ME!嗰陣唔係一個禮拜就衝上pop radio top 10咩 唔記得有冇80-90M
Ain’t Shit叫電台點播呀
真係炒作
之前swiftie話如果taylor好似adele咁潛水6年都會賣得好好但佢會忍唔到手,但實情係如果佢真係消失6年,6年間冇drama冇炒作嘅話,佢似會徹底flop多啲
me一出就起勢買tth同電台
spotify嗰邊還好
但首歌令徹底敗咗佢電台緣
但ME!嗰陣唔係一個禮拜就衝上pop radio top 10咩 唔記得有冇80-90M
me一出就起勢買tth同電台
spotify嗰邊還好
但首歌令佢徹底敗咗電台緣
我講緊meghan
Sor,發雞盲
其實大部分女歌手過30電台唔會好得去邊, 反而Tay Spotify唔輸班新人已經好屈
請問folklore有咩炒作?
佢出folklore嗰陣潛咗6年水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞