儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
咁你唔打去問返cs ?
你講一講邊度唔明先,否則好難解釋點玩喎
其實係想問下大家建議
我諗住3台個number 轉個最平淨通話既plan 加張sosim 每30日增值一次咁好唔好
幾好
想問下cmhk 而家地鐵有冇好左?定只係吹大數據

轉左office sun mobile 麻麻地,有同事話cmhk 收好小小
新手,太多卡唔係好睇得明。想請教吓有冇儲值卡俾用返本來號碼㗎?每個月淨係用5gb倒,覺得上台好唔抵。
利申:用緊csl
咁點解唔將個號碼轉其他儲值卡過一過冷河?so sim可以照買照用,個號碼之後轉返入so sim咪得囉
你頭post睇多一次,睇吓邊張卡唔俾mnp
爬左好耐文,多位各位大神分享
我搞掂咗,嚟分享下
本身Smartone上台$100 2mbps任用plan,每月用5gb數據

依家將number轉咗去clubsim $28通話plan,數據就上carousell買激年卡 $110 70gb
70gb用到一年,加每月$28通話,大約$37一個月
之前有買過sosim嚟試,上網速度都ok,但激會再快啲,所以揀咗激
本身屋企電話收得好差,clubsim有wifi call,依家收得好咗
覺得以前俾咁多錢電話費好蠢

不過想問下激年卡點睇用咗幾多數據
3hk diy
$270/年 100GB
上3hk網登記
下載my3 app

3hk sosim
$88/3個月 120GB
去百佳/屈臣氏買卡
下載sosim app
要打code 先會收到sms 知道用左幾多數據
一個月高數據用量除咗 sosim 仲有冇其他用得過?
其實 sosim 續期有 60GB 真係幾好,不過增值要 50 倍數 焗蝕比佢
好似係 *121#
用緊smt 4.5g 12gb fup無限plan
發覺e家一爆fup就好似4-8pm會跌到得1.2mbps速度

所以想求一張非smt台既年卡互補
唔好叫我使多d錢上5g plan,唔想換電話
自從用左年卡每月用多左好多data
Smt以外嘅台都差唔多信號,睇出沒地方
抵玩就hkmobile
咁即係有冇訊號
例如屯元天,旺角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞