儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
分開計都好,cmhk計埋一齊邊夠用
SoSIM點解次次查用量個陣會跌落3G?
之後轉番LTE都唔得
你用緊dual sim?
單sim
我以為dual sim 先係咁
好難轉番LTE
有冇咩好方法
琴日去左 CSL 門市將 3 儲值卡 MNP 去 Hallo, 門市職員話我張舊卡冇實名冇得轉, 要實名舊卡先轉到.
打去 CS 又話唔需要.
信邊個好 ?
根本實名與mnp 無關,你直情耍佢話實咗,睇吓又俾咩籍口吖嗱,驚嘅咪即實囉,3分鐘唔使,反正轉到去,都可能要即實

個陣電話就快冇電, 想實名都做唔到.
起條街行左半個鐘,諗方法, 最後用左你個方法.
個 Sales 仲問:「你舊台實名係咪即時生效?」我9答佢話唔知, 應該唔會即時生效 .
另外個 Sales 連新舊版身份證都唔識分, 問番我轉頭, 好笑.
我懷疑佢俾 d 大粒老點先咁講, 因為成個過程感覺都有心幫你搞.
至少我扮實完名番嚟之前 d 表格同影印本仲起到, 唔洗再填過.
認真,實名還實名,舊卡講明下年最遲,呢一刻仲用到就唔關可唔可以mnp ,佢哋混淆晒啲嘢,我等睇你成功報告㗎

係呀,去咗邊間鋪?
咩事雖然預咗冇42mb 但又唔覺好慢
喺屋企check過下 都有9mbps download
最近申請3台 sim app 內的 540 天數據通話組合, 到期日為22/8/2023, 但儲值卡有效期只到13/6/2022 咁幾時先要入錢?
有冇人知道如果電話費交多咗 完約唔續佢會唔會退返俾你架
想問下3萬同3diy比較3diy係咪快D
我見3diy好似4.5g
有D想轉去3diy
打去同cs 傾,有啲台係可以傾豁免轉台日後費用,按比例計用咗嘅日數錢,如果係俾多咗,更加應該可以退,不過可能時間耐啲先回到水
因為之前想食信用卡迎新 一嘢交凸咗錢落去 扣到完約都仲有錢係到
卡到期唔俾錢續隨時即停,plan幾耐到期同卡到期各自計算,唔好諗住有長plan而大安旨意唔理卡到期日,號碼回收咗就完,尤其3仔啲卡更要小心,卡到期可以好快無訊號…..
我相信可以退錢,不過好可能退返落相關信用卡,可以同cs 了解下
正常
要買高清通話先有volte
查用量關VOLTE 咩事?
好, 但要下星期先知, 到時再起到講.
邊間分店唔講喇, 你知有呢個情況就得 .
我宣佈我俾 CSL Sales 撚完再撚.
繼之前俾人撚完舊卡要實名, 今日打去 CS 問點解新卡仲未收到訊號.
佢話冇收到我個電話轉台申請, 連邊間門市申請都唔知, 即係連申請表都冇幫我掟上去 .

有冇巴絲知 MNP Hello 卡可唔可以當普通 SIM 卡用? 即係平時街邊買一開就有 No. 嗰種.

唔想再俾 Sales 撚喇.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞