儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
睇#1
遲d實名, 儲值卡要點搞?
如果純粹開個新號碼收SMS,唔使續期,請問有咩卡最抵?
未完約mnp走係咪每個月繼續交埋數就得
定係要交晒先走得
想mnp去club sim 4月中到期
通常一次過交曬所欠月份就得
最好問下客服
落鴨記,有啲用剩低額嘅卡,自行格價
如果想MNP Hello 流程係點
睇完#3 都係唔多明 直接去門市問?
睇彩數,我張激新卡都收到外國電話
去嗰指定幾間問,市區兩間最容易成功,沙田唔需要問,無成功報告好多年
過LuckySIM過冷河,揀咗90日Keep號碼plan,儲值卡餘額係$0
如果我下個月想MNP去3萬,Keep住$0餘額,過唔過到去?
你問返lucky嘛

不過佢應$0都應該走到嗰啲嚟
可以,上年11月試過$0 LuckySim成功MNP去3DIY
唔係好明實名登記係點?
如果登記咗張儲值卡用晒數據之後可唔可以取消佢,再登記第2張?
如果唔係每個台登記10張,用過咗10張之後點?
如果齋養號碼1年嘅話, Hello之後最平係咪Club Sim?
香港有無邊隻英國sim係平得嚟又有當地number收sms
未公佈 以前玩開d太空卡 用晒data我就掉 直接買1張新卡
唔係買粉萬卡,係買增值券
係包一張內含$10萬能卡及一張$80增值券,增值後再利用餘額買年plan,如果餘額唔夠,買足夠券或其他方法增至足夠餘額後買年plan

但萬能最近轉咗用apps,mnp /買plan可以用apps做,出面有人試過買萬能卡,之後好似sosim咁全程自助mnp ,至於能否買年卡再mnp入去,暫時未消化到相關資料,由於方法相當新,睇吓呢度有無新報告了

暫時嚟講,舊方法去食蕉俾$90mnp仍然有效穩陣
[
問食蕉
佢叫我直接買250蚊轉台 入面有340面值
可以直接開80+30 plan
睇你會去嘅地區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞