儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我用左5日birdie就轉sosim
佢開我319 400gb 5g
彩佢都on9
求意見
hold緊3張卡
1 csl prepaid 有成300幾蚊儲值額 想cut但係仲有錢洗唔哂
2 smartone 公司plan 5GB 7月到期 主要打電話 手機上網用
3 sosim 33蚊個月 workphone用 加用黎出街電腦上網用

想keep住三個號碼 但係想keep個cost低

想將csl upgrade上去2年plan 用哂呢3百蚊佢
想cut左smartone個plan 但係keep 個號碼
考慮緊繼唔繼續用sosim given一人多佢就load空氣

求ching指教
影相和上面秋數字
邊到仲有得賣唔駛實名SIM 卡
好的 謝謝🙏🏻
當我唔介意2邊扣分鐘
3萬個部機熄左係咪都會飛到線?咁無LTE就當普通分鐘咁扣 即係我由佢逐分鐘扣錢或者扣65開一年plan俾12000分鐘佢慢慢扣?

另外實測左剛剛增值係長左366日
好似HK MOBILE (CSL) 都未洗
飛線有咁多款揀隻啱去飛囉,飛到去另一個號碼,一接聽就扣分鐘,分鐘無晒就扣錢,VoLTE主要俾人直接講電話先至抵,但特登買呢個plan嚟扣分鐘,真係無聽人咁做

都係啦,雙卡無理由玩飛線,我未有雙卡機時,咪雙機行囉,習慣咗,依家我都習慣袋多部機,始終要有部機行政府嘢,但無插卡咁解,有多餘嘅卡先插落去玩吓
除左sosim 之外轉晒做club sim
養又得,隨時開plan 用又得
5g cmhk vs 3 邊間好
Cmhk:$158 50gb
3: $150 100gb
支付寶任你增
鴨聊$80 36GB一年 抵玩到
+1年時間?
Cmhk 唔係149 100gb咩
最少50先延長一年
其他90-110 都已經有70GB了
唔洗多數據 唔洗收得好好 2GB一個月都得 想一買買一年
除咗上面嗰啲 有冇介紹
申請轉台 新公司話失敗但冇通知我
唔係我打比佢都唔知 仲要話佢都唔知點解
舊約就到期 可以點算
會唔會你舊台差錢未交齊
我交到截數日 仲有幾日就完約日
但新約日期係截數日前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞