儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有,我見到呢個plan $6 , 咁到時開卡果陣嘅data 用哂,直接買呢個$6 就可以?
講完等於無講
csl 就完約遲d 轉去激value 好似幾好
我講邊區有咩用?唔同台都有佢收得唔好嘅地方, 不過當一個位所有台都收得ok, 得smt係咁, 咪即係代表佢係廢, 用吓你個腦諗下先啦
唔轉就笨柒
你自己都答咗,咪即係「嗰個地方」smt收到唔好
你講邊到起碼去開個頭既巴打可以避唔用依張
如果同地方又有激咪可以試埋係咪真係廢囉
你連地方都無同開post 屌鳩間鋪但唔開名無分別
可能巴打去左d 唔見得人既地方
你想點用張卡先?如果齋keep no,首先係停自續月費plan,咁月費到期就有一年保留期,期內只可收短訊,只要保留期內買任何plan,plan完後會再有一年保留期,如此類推,所以你應該喺月費到期後,嘅保留期到期前買一次$6,記住保留期要推算嘅,如果想簡單啲,就提自己每年用mnp日作為買plan日,咁就萬無一失了
我淨係想keep住張卡可以收到SM S
張sosim 寫住到期日係出年3月,剛剛增值左1年語音package,出年12 年先到期,左又寫儲值卡出年3月到期,唔明點解咁寫
開plan 個有效期

Sim 卡有限期

係兩樣野,後者要用增值先會延長
增$200 可以延長一年,咁咪每一年要增值$200? 淨係想可以通話
金額 延長日數
$20 30日
$33 60日
$50 90日
$100 180日
$200 365日

想再平就自己爬文啦
咁即係會愈入愈多錢,每次只扣65 蚊買年通話
用3萬年岩你
我睇睇先,唔該你
想問下上緊台(3HK)就完約,打算轉用SoSim

係咪要先去自由鳥過冷河,再轉SoSim比較好?
本身用緊激value 但呢半年收得差,唔知繼續用定換第二間好
用緊value 又唔覺慢,好正常,反而CSL 慢
巴打去開邊頭覺得慢
一落到街就收得差,喺屋企又收得好
3台可能你轉左自由鳥又唔會想轉sosim架喇
夠平,屋企人低用量
3diy 開左volte 打電話收得好差又窒, 3萬就冇事

係咪正常?
想問有冇人club esim用到係pixel 4a? 剩係hkepc睇到話3a得

唔得嘅話要攞身份證去指定門市換(買都唔駛身份證)

而家用緊3萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞