儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Ching你自己有冇開張試?
畀你鼓勵到,的起心肝打去3hk,追返$20之餘,亦都知道咗PPS 轉錢入儲值卡嘅方法,個CS 同我講PPS帳戶號碼原來只要入返自己個手提電話號碼(唔需要額外加多個查詢號碼),希望幫到大家
本身三萬 110GB 都好夠用

想問點解d人仲要雙卡,玩法再抵?
所把你好 打擾一下

本身用緊3萬主卡 年卡做上網
最近有個朋友都想學我咁轉3萬keep住另一個電話號碼 可以唔洗有分鐘同數據 唯一要求係有飛線

可以飛返去佢主要用緊嘅電話度 請問3萬有無飛線功能? 如果無 有咩卡做到呢個要求?

另外我自己用緊65 volte 見到寫住無限分鐘但又話12000上限 我想理解下係咪分鐘分2隻 有LTE/ WiFi 就無限 跌落3G就扣12000個啲?

咁我增100以上送1000係咪3G通話?如有65package未完又送1000分鐘扣邊隻先?

Thank you
而家3萬要開始做實名了?定拖下先?

本身上網用惠康30蚊月卡 尋晚夠一個月換張新嘅 跟住指示竟然實名唔到 後尾睇上面有巴打俾嘅list CMHK實名竟然無個張卡
儲值卡飛線扣分鐘喎,變相兩邊扣,要睇用量多唔多,3萬一向可以飛線,只扣分鐘啫,你可以試吓係咪所有飛線功能都包,照打code「**6x/21*電話#」玩吓

其實雙卡最好要配合雙卡機先至抵,飛咗線就不如行單卡好過,飛線功能好多儲值卡都有,有啲有月費,就唔會另扣分鐘

VoLTE喺LTE情況下無限,收唔到4G用3G就會扣分鐘,至於分鐘扣邊隻先,你可以睇吓結餘會俾咩答案你,除非舊卡原生,數據一定另有到期日,分鐘好似跟卡到期日,續期會叠加繼續延,我太耐無用3萬,資料未必夠你手上張咁貼地,而且以前用短碼,依家睇apps,你去apps睇結餘有咩資料俾你
有無fup之後有3.6Mbps 以上速度既儲值卡
Club sim $58 20gb 無合約
好唔好?
轉完3萬同買左 valuegb
先知自己部機冇得兩張實體卡
其中一張要 esim
部電話人哋送㗎咩?
有料
柒左冇計
有咩平通話plan而又係esim
3diy?
如果純粹係放車機用既數據卡 聽歌 睇片為多
用咩卡好 定上返台好啲
如果要打長途 有冇咩儲值卡好介紹
我都用緊
但今日router突然用唔到,轉iPhone hotspot 就得
唔知係咪我router壞左,定佢block左唔比router用

168, 4.5 g續唔續約?
算唔算最低價?
3 24個月上台收168
168, 4.5 g續唔續約?
算唔算最低價?
巴打宜家仲用到?我lunch開始用唔到
Hotspot宜家都fail左
我續約佢開5G plan 俾我
149 100gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞