儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
係未包裝無標明實名制既電話卡,
就算遲過今年3月開卡,都唔駛實名住,直到下年2月,
自己有張卡上個禮拜買,未開卡
請問sosim轉走使唔使有錢喺入面?
淨係想開多個whatsapp號碼養
CSL Hello係咪最平?
用緊3hk台plan, 想帶號碼轉儲值年卡,邊間好
你而家用緊3HK覺得點先
貴,又少出街,用wifi多,想轉儲值卡,但3hk轉唔到sosim
睇你點用,如果都有時打吓電話,低通話咪hello,3萬都得,貴少少但新卡易買,如果完全唔講電話,club sim 囉
我有另一張卡平時用黎上網同打電話,想開張新卡因為想開多個whatsapp番工用,部機可以插兩張Sim, 所以新sim卡唔洗任何數據同通話,淨係有個號碼就得,係咪就係club sim最好?
定係lucky sim
Lucky包數據同通話,啱用咪得囉,但如果純粹養號乜都唔用只收短訊,club sim 長遠成本最低,但留意自己推算到期日,因為嗰一年保留期唔會提你幾時到期,請設立提醒機制買最平plan再延期
用 Wi-Fi 多又少出街都轉 sosim 月卡唔轉年卡?
有咩推介Ching
大路都係激卡,萬年卡,鴨聊佳之類第一頁都有,主要睇下個台起你平時去嘅地方收得好唔好

唔同儲值卡速度評測網
https://www.techritual.com/category/news/sim-card-news/sim-card-review/

用家分享(幾年前)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BsMdNM4emEQwpNVgxH9C91ywIK0-zWmQiPNutG1a_P4/edit#gid=0
thx
依家激、鴨聊mnp有冇app或網頁搞到 ?
3萬打IDD好似要熄左VOLTE先得
1966唔知洗唔洗
如果唔洗既話
比65蚊一年開VOLTE
然後再開1966月plan最抵屌
PPS好似已經唔得(電話號碼+查閱號碼),D 錢到底傳去咗邊?
PPS 1蚊大法冇左喇
會射左落海 試過
即係已經追唔返?晒咗廿蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞