儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
家居寬頻就黎到期,想吓有冇試過用so sim 連wifi 蛋代替寛頻?
以為club sim 出5g plan
用緊
Ok
正正常常
睇地區,冇諗過lte 可以咁快
3上台plan想MNP so sim,點做最方便
用過csl ,佢哋LTE市區(例:旺角、尖沙咀)幾條頻一齊收係可以300mbps以上 即使唔係市區
收得好都可以過100mbps。 不過佢哋嘅速度可以好快 亦可以超慢。
買左隻wifi手指 support lte-fdd, 插左張鴨聊佳share wifi, 但速度慢到係1-5Mpds/7kpbs, 係咪買錯卡唔support頻率定setting錯左
追舊post
暫時諗住club sim或者自由鳥
純好奇問
多唔多人用5g plan?
有用佢, 我個區收得幾好, 慢就緊
收得好=/= 快,滿格都可以1Mbps
有冇人用sosim上網正常 但係連唔到遠端桌面?
會話連線失敗 係公司用wifi 都連到
所以應該都係sosim上網問題
你係用M$ Remote Desktop ?冇錯正常係用返公司內網先連到。如果你要係外網用,麻煩先用vpn 連返公司內網。
想問下有冇人用緊SmarTone
倍貼心智能手機計劃 (速度不高於42Mbps+無限數據) $120
FUP之後速度理想?
同埋住大西北,搭鐵會唔會LOAD空氣
我唔係連公司電腦
只係連返屋企電腦
有時想係街用google個遠端連屋企電腦禁下啲制
(打機掛緊機要禁啲野咋)
試下Team viewer/ any desk 得唔得
請問市面有無 esim 年卡, 一年有約20gb 夠用
唔該
3diy

600GB 5G + 無限
幾錢個月?
468 好似係
CMHK 咁貴咩
家用50GB幾日都已經爆,而且wifi蛋好易斷。
如果你係唐樓/村屋直接申請5G寬頻好過,而家各間推銷緊$150-200連router爽過sosim 42m好多倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞