儲值卡/上台資訊區 (26)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你張白卡無號碼喎,過咗mnp日完全無轉,就要落鋪再做過mnp,其實你填完張mnp表格,一係影印留底俾你,一係你影張相留底,另外佢哋要即場入機,估計條友無同你入機做mnp……
真心請教:

啱啱買咗Sosim 用咗兩日,為求養號碼。

1. 用完一個月,用邊個plan 可以最平續期,打到電話同收SMS?

2. 如果只選擇$48 180日社交數據可以嗎?

我唔需要Data. 屋企公司都有Wifi.
但每月需要300 分鐘通話時間。

希望有人幫到我。
養號碼唔應該用SoSIM
我想有app 用提到自己增值
試過冇咗個號碼
用儲值卡唔可以懶,插着部機就大部分卡都會差唔多時間不斷提醒,唔插住可以喺行事曆提自己,基本上除非提咗唔理,否則好難會俾卡過期
用google calendar 提自己
本身cmhk完約後會轉場
佢打比我話有個$138 無限42mbps plan
搞到我心思思
其實舊台個號碼要唔要都無所謂, 轉到咪轉. 只係唔想再出去搞多次 MNP 姐.
再搞多次又要俾 $20 續舊卡, d 錢 MNP 完又冇得用番, 開新卡好似仲簡單 d .
周街都係138
你諗一諗轉場嘅原因係乜
本身用緊個plan唔抵玩,見其他台啲plan 唔錯
想問下其實5g好唔好用?見hkbn出149$ 行5g 100Gb,好似好扺玩咁。依家用緊sun mobile 138$ 7Gb 限42mbp 但成日俾唔足 得20左右,有時個網絡真係慢同斷
有問題想請問各位
係So-Sim apps見到佢開咗歡樂通宵
咁係咪唔駛另加48都可以有歡樂通宵
另外想問下有冇人試過第一次 MNP 唔到, 跟住要求佢即日 MNP?
做唔做到?
你係用家。真心請教係咪一定要選$88 90日嗰個plan先可以選$48 180日?
唔要data 續期可否只選$48 180日?
接收能力呢?
未試過,答唔到你
我本身住嗰度+公司收cmhk都ok既
你問吓佢有冇得再平啲,冇就去第二間啦直接
上個月月尾響萬能卡開咗VOLTE,發現用緊部An同埋再早兩部既An機入面無得揀VOLTE,後來再試IOS機一樣係無到底咩問題,每間廠個Q&A都係話只要網絡商有支持就會顯示
你去邊間?
去銅鑼灣搞啦
講真 2 間都有撚人情況, 但呢 2 間算係少, 成功率高過其餘個幾間.
加上 3 個月前起同一間做過, 係成功嘅.

我會再試多次, 唔得再考慮去銅鑼灣.
無即日,都係再排過,理論上最快3日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞